Vrhunska oprema za tiskanje fotografij

Foto papir

Seveda potrebujemo za uspešno tiskanje fotografij v prvi vrsti dober fotografski tiskalnik, a to še zdaleč ni dovolj za odlične rezultate. Nič manj pomembne niso barve, ki jih uporabimo, zelo očitno pa se pozna tudi izbira papirja. Prav foto papir se pogosto nekoliko zanemari, čeprav ima ključno vlogo pri tiskanju fotografij. Pomembno je torej, da izberemo primeren in kvaliteten papir, saj prav ta v končni fazi pravzaprav sestavlja natisnjeno fotografijo. Papir mora ustrezati različnim zahtevam, najbolj varno pa je, da izberemo papir priznanega proizvajalca.

V večini primerov se bo za tiskanje fotografij odlično obnesel foto papir Canon. Ta znamka je velika avtoriteta na področju tiskanja fotografij, pa seveda tudi nasploh v povezavi s fotografijami – poleg papirja ponuja še tiskalnike in barve, nenazadnje pa tudi vrhunske fotoaparate. V njihovi ponudbi torej dobimo prav vse, kar potrebujemo za zajem in tisk čudovitih fotografij, piko na i pa postavi prav foto papir Canon. Na voljo so seveda tudi alternative drugih proizvajalcev, med katerimi najdemo prav tako zanesljive in priznane znamke, je pa pomembno, da v tem primeru izberemo pravi foto papir glede na njegove lastnosti. V vsakem primeru se za tiskanje fotografij uporablja premazni papir, ki je na eni strani dodatno obdelan z gladko premazno površino in tako zagotavlja najboljše rezultate pri tiskanju fotografij in drugih motivov z živahnimi barvami. Foto papir Canon in drugi kakovostni papirji se izkažejo prav v tem, da ponujajo brezhibno površino za natis, s tem pa impresivne končne rezultate, s katerimi bodo zadovoljni še tako zahtevni uporabniki.

Foto papir lahko mirne vesti uvrstimo ob bok drugim najpomembnejšim dejavnikom, ki vplivajo na to, kako zadovoljni bomo s tiskom fotografij. Vsekakor na tem področju ne smemo sklepati kompromisov – le redko je smiselno uporabiti kar običajen nepremazni papir ali pa se zadovoljiti s fotografskim papirjem neznanih proizvajalcev.