Aluminijasta folija je en izmed prikladnejših pripomočkov v kuhinji

aluminjasta folija

Ne glede na to, če se gre za zavijanje ostankov ali pokrivanje pečenke med kuho, vedno nam lahko na pomoč priskoči aluminijasta folija, ki je narejena tako, da nam lahko čim bolj optimalno pomaga. Eden izmed najbolj prikladnih delov folije je ravno njena lastnost, da je nekoliko trša. Vsaka aluminijasta folija lahko, če je zares treba, stoji sama od sebe, kar zagotovo ni lastnost recimo plastične folije. Ne le, da je ravno zaradi tega, ker jo lahko dobro prepogibamo izjemno prilagodljiva na vse vrste in oblike živil velja tudi to, da ko jo enkrat zložimo samo nase, smo zraku močno otežili dostop do živila, kar pomeni da bo to dalj časa ostalo sveže, saj ne bo moglo oksidirati na zraku. Vseeno pa tu velja previdnost! Če sveže živilo predolgo časa obdaja aluminijasta folija, se lahko zgodi, da se to navzame nekakšnega metaličnega okusa, ki nikomur ni pretirano všeč, zato je aluminijasta folija le kratkotrajna rešitev za shranjevanje hrane.

Za dolgotrajno shranjevanje so najprimernejše vrečke za vakuumiranje

Ne le, da je življenje bolj preprosto, če je zmrzovalnik dejansko urejen in imamo občutek, kot da prvič v svojem delovanju ni preveč napolnjen je velika prednost, ki jo imajo vrečke za vakuumiranje ravno to, da v njih, ko izvedemo proces vakuumiranja, ni prav nič zraka, kar pomeni, da živilo neverjetno dolgo časa obdrži svojo svežino, četudi ga zamrznemo ali imamo v hladilniku daljše časovno obdobje. Ta vrsta shranjevanja je najprimernejša za sveža živila, ki še niso bila toplotno obdelana. Vrečke za vakuumiranje nam lahko pomagajo tudi pri mariniranju mesa, saj je na nek način vsebina vrečke pod “pritiskom”, kar pomeni, da se vsi okusi, ki jih dodamo poleg mesa, ribe, ali mehkejše zelenjave v vrečko tako rečeno vpijejo v notranjost živila, ta okus pa se ohrani po kuhi.