Kaj točno sploh je letna kuhinja?

Včasih so ljudje pripravljali hrano v naravi, vendar s tem, ko smo izumili vedno bolj učinkovite načine kuhanja hrane, ki ne vključujejo samo odprtega ognja, se je priprava hrane preselila skoraj ekskluzivno v notranje prostore. Ne glede na to, ali smo pripravljali posebno pojedino ali samo lahek prigrizek, kuhanje na prostem je bilo počasi pozabljeno. Sedaj kuhamo zunaj samo takrat, ko nekdo privleče iz lope žar na plin, vse ostala pa se dogaja v notranjih prostorih. Letna kuhinja ni namenjena samo uporabi med poletjem, saj se lahko prav vsaka letna kuhinja uporablja tudi za stvari, ki jih mogoče ne želimo pripravljati noter, kot recimo golaž, ki se mora več časa kuhati in bi naše stanovanje lahko precej “smrdelo” ali pa zato, ker na štedilniku nimamo dovolj prostora. V vsakem primeru je letna kuhinja potrebna, da lahko pripravljamo hrano tako notri, kot smo navajeni, kot tudi pripravljamo gurmanske jedi zunaj.

Kralji vrtov so žari na plin

Skoraj da vsaka oseba, ki se je kdaj zanimala za to, da bodo kupili žar ve, kaj so to žari na plin, saj so eden izmed najbolj razvitih in pogostih tipov žarov poleg seveda žara na oglje. Žari na plin so uporabni, ker ne potrebujejo veliko predpriprave, dokler imamo polno jeklenko lahko pripravljamo odlične jedi. Kljub temu, da marsikdo ne ve točno kako na njih kuhati, so žari na plin vseeno pogost način priprave hrane na vrtu. Na njih lahko kuhajo tudi tisti, ki nimajo izkušenj z čari, ker je vse, kar moramo vedeti kje se pojača ali zmanjša količina plina, ki prihaja v žar in lahko že pečemo! Najpomembneje pa je to, da vemo, da se žari na plin ne segrevajo popolnoma enakomerno, tako da moramo paziti kam položimo hrano, ki lahko hitro postane prepečena ali suha.