NODT- naravni odvod dima in toplote lahko rešuje tudi življenja

NODT

Če se odločite za namestitev svetlobnih kupol in trakov, potem morate hkrati razmišljati tudi o odpiralih za prezračevanje ter odvodu dima in toplote. Naravni odvod dima in toplote ali t.i. NODT zagotavlja na prvem mestu varnost in hkrati tudi rešuje življenja v primeru najhujšega. Če imate v objektih pravilno projektirane in vgrajene naprave ODT, potem je evakuacija ljudi mogoča, v veliki meri pa preprečena marsikatera materialna škoda. Učinkovit sistem odvoda dima in toplote zadrži evakuacijske poti brezdimne, s čimer se lahko reši tudi številna življenja.

 

NODT sistem zagotavlja široko paleto testiranih in certificiranih motornih pogonov, kontrolnih krmilnih sistemov in ostale dodatne opreme. Naprave ODT, ki so vgrajene v zgradbo, izkoriščajo termični dvig toplega zraka. Če odpirate dimnoodvodne odprtine na vrhu in površine za dovod zraka, ustvarite naravni vlek. S tem se ustvari brezdimna cona, pod katero ostanejo vidne evakuacijske poti po katerih je možno reševanje življenj in materiala.

 

Svetlobni trakovi v industrijske in stanovanjske objekte vnesejo dovolj svetlobe

 

Iščete primerno kritino ali okna, s katerimi bi v poslovne ali stanovanjske prostore želeli vnesti več svetlobe? Veliko podjetnikov se za svoja skladišča, industrijske hale in hodnike odloči namestiti svetlobne trakove oziroma akrilne svetlobnike. Ti so v celoto sestavljeni po dolžini iz več elementov, ki se med seboj lahko podkrivajo ali nadkrivajo. lahko se odločite tudi za polikarbonatne svetlobnike, ki so po dolžini sestavljeni iz prekatnih polikarbonatnih plošč. Svetlobni trakovi so vam na voljo enoslojni, dvoslojni ali kot visoko izolativen trak (VISS).

 

Svetlobni trakovi so izdelani iz visoko odpornega in trdnega materiala, zato jih nameščajo na vse vrste streh od industrijskih do poslovno stanovanjskih objektov. Če potrebujete dovolj delovne in dnevne svetlobe, ugodno prezračevanje z različnimi načini odpiranja, primerno uravnavanje temperature, potem ne odlašajte in pokličite strokovnjake, ki vam bodo poleg trakov uredili še izolacijo in kleparske obrobe.