Enostavna popestritev stanovanja

Okvir

Svoje bivalno okolje je treba ohranjati zanimivo in privlačno, sicer se lahko lastnih stanovanjskih prostorov naveličamo, padla bo tudi kakovost bivanja in splošna izkušnja pri preživljanju prostega časa. Na srečo imamo na voljo cel kup zelo enostavnih, a presenetljivo učinkovitih ukrepov, ki jih lahko izkoristimo v ta namen.

En izmed preprostih, cenovno ugodnih in učinkovitih pripomočkov za popestritev stanovanja je okvir. Uporabimo ga lahko za okvirjanje raznih vsebin, predvsem seveda fotografij in slik, na voljo pa so tudi okvirji za ogledala in morda še kakšni zanimivi izdelki. V vsakem primeru pa je namen enak, zagotoviti ustrezno mesto za umetniška dela ali druge predmete, hkrati pa v prostor vnesti tudi estetsko svežino – vsak okvir prinaša nekaj novega, nekaj zanimivega. Tako bo že majhna sprememba v dekoraciji prostora poživila stanovanje in naredila bivanje v njem bolj zanimivo.

Seveda ima vsak okvir tudi druge pomembne naloge. Omogočajo obešanje oziroma razstavljanje umetnin, jih tudi ščitijo in morda opravljajo še kakšno pomembno nalogo. Okvirji za ogledala so na primer nepogrešljivi pri dopolnjevanju funkcionalnosti in estetske vrednosti ogledal, ki jih ne moremo kar samih namestiti na steno. Seveda je veliko odvisno tudi od okusa, a ne moremo zanikati, da je dobro imeti nekaj pomoči pri nameščanju na steno, dodatno zaščito ogledala in nenazadnje čudovit vizualni učinek, ki ga prinašajo okvirji za ogledala.

Glede na to, kako učinkovit je lahko okvir za popestritev stanovanjskih prostorov, se vsekakor splača nabaviti nekaj kosov in jih premišljeno razporediti po stanovanju. Omenimo še to, da so takšni izdelki precej poceni, torej tudi v večjem številu ne bodo predstavljali posebnega stroška. Možno je tudi okvirjanje po meri, ki je sicer nekoliko dražje, a prinaša tudi boljši učinek, tako pa predstavlja smiselno izbiro v mnogih primerih. Možnosti je veliko, v vsakem primeru pa si lahko obetamo čudovite popestritve domačih prostorov.