Stroj za vakuumsko pakiranje je lahko uporabna noviteta v kuhinji

stroj za vakuumsko pakiranje

Mogoče se to zdi kot nekaj popolnoma nepotrebnega, ampak stroj za vakumsko pakiranje je že skoraj stalnica na mnogih področjih, saj omogoča izjemno učinkovit način pakiranja razno raznih snovi, predvsem pa imamo tu v mislih živila.

Prednosti shranjevanja živil v vakuumu so predvsem povezane z njegovo svežino. Ko za pakiranje svežih živil uporabimo stroj za vakumsko pakiranje poskrbimo, da živilo sploh ni več v stiku z zrakom, kar pomeni, da živilo ne more oksidirati, in prav najpogosteje povezujemo znake oksidacije s tem, da nekaj ni pretirano sveže. Prav tako je to najprimernejši način zmrzovanja živil, saj ne le, da kot smo že prej omenili, ne dopušča stika živila z zrakom, je tudi najbolj ekonomičen, kar se tiče porabe prostora v zmrzovalniku, če želimo živilo zamrzniti, ali tudi prostora v hladilniku, saj lahko vakuumsko pakirana živila brez težav shranjujemo tudi na tak način. Stroj za vakumsko pakiranje je uporaben tudi v primerih shranjevanja sušenih živil, saj zadržimo v ovoju le vlago, ki je bila že tako prisotna v živilu.

Ovijanje palet je lažje, če nam pomaga stretch folija

Da smo si popolnoma na jasnem, kvalitetno shranjevanje vodi so boljšega končnega rezultata in to velja tudi zunaj kuhinje. Tukaj imamo v mislih ovijanje tovora na paletah v zaščitno plast plastike, vendar je ta plast veliko bolj uporabna za funkcijo, za katero želimo da jo opravlja in sicer je to stretch folija. Kar je tista stvar, ki poskrbi, da je stretch folija tako posebna, je dejstvo, da ni popolnoma toga kot konvencialne folije za ovijanje palet. To pomeni, da se lahko s tovorom premika in nekoliko prilagaja na premike znotraj same palete, hkrati pa poskrbi, da je tovor kot celota še vedno zavarovan ne glede na situacijo v kateri se znajdemo.