Kako lahko pridobimo proteine na rastlinski prehrani?

konopljini proteini

Ne glede na to, ali jemo tudi živila živalskega izvora ali ne je težko v svojo prehrano vključiti dovolj različnih proteinov, ali proteinov nasploh, da bi lahko imeli uravnovešeno prehrano, ki vsebuje zadostno količino vseh hranilnih stvari, to pa postane lahko še težje, če zaradi etičnih ali zdravstvenih razlogov ne jemo vsega, kar bi bilo za nas idealno. Največ težav pa je spet s tem, da je težko pridobiti zadostno količino proteinov. Konopljini proteini so eden izmed načinov, da v telo vnesemo dodatne količine te esencialne snovi.

Konopljini proteini se najbolj skoncentrirano nahajajo v semenu  konoplje, ki ga ravno tako lahko uživamo, vendar so najpogosteje dostopni konopljini proteini na voljo v obliki prehranskih dodatkov, ki jih lahko kupimo v trgovinah z zdravo prehrano ali pa v trgovinah, ki prodajajo izdelke za fitnes, saj so konopljini proteini odličen vir proteinov po telovadbi.

Kot alternativno zdravljenje se pogosto uporabljajo konopljine kapljice

Zadnje čase vedno več slišimo tudi o drugi plati konoplje in sicer njenih zdravstvenih učinkih, ki so skoncentrirani kot konopljine kapljice, ki jih prav tako lahko uživamo kot prehransko dopolnilo. Skoraj da povsod že lahko kupimo konopljine kapljice, če seveda gledamo v trgovinah, ki so osredotočene na alternativno medicino oziroma zdravljenje s pomočjo narave. Skoraj da vsake konopljine kapljice pa združuje to, da se nekoliko razlikujejo po moči, vendar je to tudi jasno označeno na njihovih embalažah, tako da vedno lahko vemo, koliko aktivne snovi moramo vnašati v telo, da bomo lahko dosegli zaželene rezultate. Ne sme nas presenetiti, če konopljine kapljice ne bodo imele takoj zdravilnih učinkov, saj moramo najprej zaužiti dovolj velike količine, vendar to ne vzame prav veliko časa. Že po nekaj odmerkih bomo lahko občutili lajšanje kronične bolečine in na primer izboljšanje spanca, če naštejemo samo dve izmed znanih delovanj na telo.