Tekočina za vetrobransko steklo služi za lažje čiščenje stekel

Tekočina za vetrobransko steklo je lahko namenjena poletnemu ali pa zimskemu času. V poletnem času bomo potrebovali precej močno tekočino za čiščenje stekel, saj se na steklu med vožnjo nabere veliko različnih insektov, ki ob veliki hitrosti med letom zadenejo naš avtomobil. Pri tem se steklo zamaže, madež pa se pri visokih temperaturah hitro zasuši. 

Tekočina za vetrobransko steklo mora biti torej v poletnem času primerna za čiščenje insektov, saj nam bo zimska tekočina insekte le še dodatno razmazala in ne bo poskrbela za čisto vidno polje. Za varno vožnjo pa nujno potrebujemo dober pogled na cesto, da ne spregledamo nasproti vozečih vozil. 

Tekočina za vetrobransko steklo ni edini način vzdrževanja čistih stekel. Dobri vozniki se zavedajo, da morajo tudi sami večkrat na teden očistiti zunanjo stran stekel. Na bencinskih servisih imajo tako vedno na voljo vodo in gobo, s katero lahko dobro očistijo vso zahtevno umazanijo. Vsaj enkrat na mesec pa je potrebo vetrobransko steklo očistiti tudi na notranji strani, saj je tudi znotraj hitro nabere prah in mastna umazanija, ki preprečuje dobro vidljivost na cesto. 

Avto oprema za zaščito avtomobila

Avto oprema je razdeljena na več kategorij. Za zaščito našega avtomobila pred uničujočo točo, lahko kupimo posebno pokrivalo, ki bo ublažilo udarce močne in agresivne toče. Poleg tega pa bo naš avtomobil ščitilo tudi pred drevesno smolo, ki jo le stežka odstranimo. Na avtomobil ne preti samo toča, tudi ostali vremenski vplivi, kot je močna svetloba in UV žarki. 

Avto oprema za zaščito avtomobila pred točo in ostalimi mehanskimi udarci, je na voljo v vseh spletih prodajalnah. Dobra zaščita ne poškoduje barve vozila in se namesti s pomočjo raztegljivih trakov, ki tesno objamejo celoten avtomobil. Ker so avtomobili različnih velikost, bomo tudi pokrivalo kupili v različnih dimenzijah. Pomembno je, da pred naročilom preverimo, kolikšno velikost potrebujemo za popolno zaščito.