Foliranje je postopek pri katerem izdelke pakiramo v folijo

Vsakodnevno se srečujemo s številnimi izdelki, ki so zaradi zaščite zaviti v folijo. Najpogosteje gre za prehranske izdelke, tiskovine, vrtnine, razne izdelke za nego, tekstilne izdelke, razna promocijska pakiranja in še mnoge druge izdelke. Postopku pakiranja z drugimi besedami imenujemo tudi foliranje, pri čemer se izdelki zavijejo v folijo, brez postopka vakumiranja. Folija je tako namenjena izključno zaščiti izdelkov.

 

Kadar gre za foliranje, takrat izdelke pakiramo v termo skrčljivo poliolefinsko folijo. Gre za posebno pakirno folijo, s katero hitro, estetsko in učinkovito zapakiramo izdelke. Pri postopku se folija skrči in se tako izdelka popolnoma oprime. Če potrebujete pakiranje zgolj majhnih serij izdelkov, se lahko odločite tudi za izposojo folirnega stroja, zaradi česar ni potrebe po njegovem nakupu. S tem boste privarčevali tudi pri foliji, saj se folija plača izključno glede na njeno porabo. Stroški foliranja so tako bistveno manjši kot pa če bi kupovali stroj za foliranje.

 

Za pakiranje so potrebni zmogljivi pakirni stroji

 

Danes poznamo številne različne embalaže, v katerih so shranjeni različni izdelki ali živila. Najpogosteje gre za kartonsko ali papirnato embalažo, stekleno embalažo ali PVC embalažo. Kakšno pakiranje je najbolj primerno, je odvisno od samega izdelka. Tiskovine, tobačni izdelki, čistila ali konzervirana hrana so najpogosteje pakirani v termo skrčljivo folijo, za kar potrebujemo zmogljivejše pakirne stroje. Tovrstni stroji se med seboj razlikujejo predvsem glede na svoj namen, zmogljivost in njihovo učinkovitost. 

Ker nam pakiranje lahko vzame veliko časa, je pomembno vedeti, da nam tovrstni stroji omogočajo tudi veliko hitrejše pakiranje, ki je obvezen postopek v številnih industrijskih panogah. Z njim se srečujemo v prehrambeni industriji, tekstilni industriji ali v kateri koli drugi industriji. Osnovni namen je, da se izdelki zaščitijo pred umazanijo in ostanejo na pogled lični in nepoškodovani. Izdelki pa se pakirajo tudi zaradi lažjega transporta in skladiščenja, zaradi česar je njihova preglednost veliko lažja.