Dimniki, ki vam nudijo dolgo življenjsko dobo

dimniki

Poleg tega, da so dimniki pomemben del kurilnih sistemov, na drugi strani predstavljajo tudi izjemno občutljiv sistem, ki mora biti izveden izključno v skladu s stroko. Najmanjša napaka v celotnem sistemu ima lahko namreč usodne posledice. Edini način, da se temu izognete je, da za izgradnjo dimnika izberete preverjenega ponudnika, ki uporablja kakovostne materiale in ima dolgoletno tradicijo na tem področju. 

Med najbolj pogostimi izvedbami danes so dimniki iz šamotne opeke, pri izbranem ponudniku pa so vam na voljo tudi slovenski dimniki EKOKER, ki je plod dolgoletnih izkušenj. Izdelani so iz vrhunskih materialov, odporni proti vlagi, kislini, visokim temperaturam in različnim vremenskim pogojem. Tovrstni dimniki so izdelani v skladu z vsemi mednarodnimi standardi, ki zagotavljajo ustrezno požarno varnost, prav tako pa vam nudijo garancijo in dolgo življenjsko dobo. Če iščete trajno rešitev za vaš dom, potem so dimniki EKOKER zagotovo najboljša izbira.

Rozeta za dimnik je obvezen element za njegovo varno delovanje

Tekom izgradnje dimnika je potrebno še posebno pozornost nameniti fazi načrtovanja, v kateri se poleg ustreznih dimenzij, velikosti in materialov natančno opredelijo tudi ostali dimniški elementi med katerimi je tudi rozeta za dimnik. Le ta je nameščena na vrhu dimnika, tik pod njegovim pokrovom in v prostoru med notranjo tuljavo oziroma cevjo in plaščem dimnika. Zaradi svoje pomembne prezračevalne vloge, boste zanjo zasledili tudi izraz dilatacijska rozeta.

Glavna naloga rozete za dimnik je, da odvaja visoke temperature, ki se sproščajo ob izgorevanju, in na ta način preprečuje, da bi se izolacijski material vnel. Zaradi tega je rozeta za dimnik izdelana in nerjaveče kovine, ki je izjemno odporna tudi na vlago, kisline in druge ekstremne vremenske vplive. Brez rozete za dimnik si dimniškega sistema ne moremo predstavljati, zato je prav, da celotno izgradnjo in načrtovanje prepustimo strokovnjakom z dolgoletnimi izkušnjami in tradicijo.