Najlepši otroški praznik pride februarja

pust kostumi

Pust je praznik domišljije. Noben drug praznik nas namreč ne spodbuja tako intenzivno kot pust, da izkoristimo najbolj divje potenciale naše domišljije. Medtem, ko se za vsako veliko noč pripravljajo enake jedi, ko za vsak božič postavimo v svojo dnevno sobo enako drevo, ko za vsak državni praznik obesimo enako zastavo, pa se ob pustu nikakor ne spodobi, da bi vsako leto oblekli enak pustni kostum. To seveda ne velja za tiste, ki vsakoletno uprizarjajo slavno pustno masko, ki si jo želi vsak vsaj enkrat videti, kar na primer velja za ptujske kurente in ostale znamenite ali malo manj znamenite ljudske pustne maske. 

Če pa govorimo o pustnih kostumih za otroke, pa ste tisti, ki otroke imate, verjetno že ugotovili, da na noben način ne bomo prepričali naših malčkov, da bi leto za letom nosili isti kostum. Otroci od nas zahtevajo, da smo bolj domišljeni. In pust je praznik, ki mu kraljujejo otroci. Drugi prazniki so v primerjavi z razigranim pustom prazniki dolgočasnih odraslih. Pust kostumi morajo vsako leto biti posebej domišljeni, v kar nas bo dobrodejno prisilila otroška neustavljiva domišljija. 

Otroci s svojo vsakodnevno igro pravzaprav vadijo za pust celo leto. Velik del otroške igre je namreč igranje vlog. Tako je v prosti in razigrani igri skoraj tako, kot da bi bil vsak dan pust – manjkajo le pust kostumi.

Ko pride čas pusta smo starši pogosto v veliki zadregi, če nismo dovolj hitro zagotovili, da bodo naši malčki lahko igrali svojo najljubšo vlogo oblečeni v tisto, kar bo najbolj spodbudilo njihovo že tako razvejano domišljijo. Na srečo se danes pustni kostum za otroke dobi že po zelo ugodni ceni, nakupimo pa ga lahko v udobju našega fotelja, saj bo spletna trgovina, ki se specialitira v pustne kostume za otroke, poskrbela za vse pustne potrebe vaših otrok.