Atraktivne adrenalinske aktivnosti

Atraktivne adrenalinske aktivnosti

Tisti, ki obožujejo adrenalinske aktivnosti, so vedno na preži za kakšnimi novimi dogodivščinami, ki jih lahko preizkusijo. Še posebej to velja v primeru, da se kakšne dobre priložnosti odpirajo v neposredni bližini. Pri nas za center adrenalinskih aktivnosti velja Posočje, kjer je vedno moč najti kaj novega in zanimivega. Tudi med priljubljenimi dogodivščinami lahko pričakujemo vsako leto nova doživetja, zato se splača soško dolino obiskati večkrat.

Canyoning Soča

Med priljubljenimi aktivnostmi, ki ponujajo prav posebno izkušnjo, je gotovo treba izpostaviti canyoning. Soča ima nekaj pritokov, ki ponujajo zelo atraktivne kanjone za soteskanje. To so naravni poligoni, ki jih bo treba premagovati peš, pogosto tudi s plezanjem, skakanjem in plavanjem. Daljše odprave vključujejo raznovrstne izzive, tudi spust po vrveh preko slapov, že krajši programi pa ponujajo zanimivo in edinstveno izkušnjo v osrčju neokrnjene narave. Vsekakor ponuja za canyoning Soča posrečen ambient, ki doda celotni izkušnji še piko na i.

Tandemski skok s padalom

Zelo privlačna možnost za prave avanturiste je še tandemski skok s padalom. Tudi za to doživetje je Posočje izvrstna izbira, saj je možno ob celotni soški dolini najti različna vzletišča za jadralna padala, Bovec pa ima tudi športno letališče. Polet tega ponujajo tandemski skok s padalom različne turistične agencije, zato ne bo težko dobiti prave ponudbe za nepozabno doživetje. Spet je velik plus neokrnjena narava, saj bomo pri letenju skozi zrak občudovali slikovito soško dolino, okoliške vršace Julijskih Alp, pa tudi pokrajine daleč v daljavi.

Iskanje prave ponudbe

Da bi dobili pravo ponudbo, moramo seveda pobrskati po spletnih straneh lokalnih turističnih agencij. Na srečo imajo praktično vsi ponudniki javno objavljene storitve in cene, običajno jih spremljajo tudi slikoviti opisi, s katerimi si lahko ustvarimo predstavo o tem, kakšna izkušnja nas čaka. Treba se je le še pripraviti in odpraviti novim dogodivščinam naproti.