Avtomatska dvoriščna vrata

Avtomatska dvoriščna vrata

Dvorišče je pametno ograditi, da postavimo mejo med domačimi površinami in okolico. Ni treba uporabiti kakšne posebej napredne varnostne ograje, lahko si privoščimo nekaj svobode in damo prednost vizualnemu učinku takšne pregrade. Posebej pozorni pa moramo biti na to, da zagotovimo enostaven prehod tistim, ki so na zasebnih površinah dobrodošli. Za to skrbijo dvoriščna vrata, ki naredijo posebej dober vtis, če so avtomatizirana. 

Priljubljena so drsna dvoriščna vrata, saj ravno drsni mehanizem v takšnih primerih ponuja nekatere edinstvene prednosti. Ker gre za dokaj velika vrata, si recimo ne moremo privoščiti krilnih vrat, ki bi pri odpiranju zahtevala prosto površino na dvorišču. Drsna dvoriščna vrata so bistveno bolj elegantna in omogočajo popoln izkoristek prostora. Največjo prednost pa imajo prav z naprednimi avtomatskimi mehanizmi, ki omogočajo zelo enostavno uporabo. 

Drsna dvoriščna vrata lahko opremimo z električnim pogonom, ki omogoča upravljanje na daljavo. Ena izmed opcij je upravljanje s senzorjem, tako da se bodo vrata kar sama odprla, ko se jim približamo z avtomobilom. Lahko pa vrata seveda upravljamo tudi z gumbom ali z daljinskim upravljalnikom. Napredni sistemi ponujajo še dodatne funkcionalnosti, še posebej če vhod opremimo tudi z dodatno opremo, kot so kamere in domofoni.

Enostavnejše rešitve

Že drsna dvoriščna vrata so lahko precej enostavna, prav tako pa lahko dobre učinke dosežemo s še bolj osnovnimi rešitvami. To so recimo zapornice, ki se na domačih površinah sicer precej redko pojavljajo, a vseeno jih lahko uporabimo. Zapornice so enostavne in cenovno ugodne, vseeno pa ponujajo zanesljivo omejevanje dostopa vozil na zaprte površine. Poleg tega jih je možno prav tako opremiti z avtomatskimi mehanizmi, ki prinašajo dobrodošle funkcionalnosti. Pravzaprav so lahko prav zapornice zelo posrečena rešitev za zahtevne uporabnike, ki iščejo idealno kombinacijo lastnosti pri tovrstni opremi. So enostavne in ugodne, a zelo učinkovite in vsestranske, uporabne za različne namene na domačih in drugih površinah.