Bolj ali manj adrenalinske aktivnosti na Soči

Bolj ali manj adrenalinske aktivnosti na Soči

Ljubitelji raznih adrenalinskih aktivnosti bodo svoj naslednji dopust gotovo želeli preživeti ob Soči, natančneje ob njenem zgornjem toku, verjetno v Bovcu. Prav tam je namreč središče adrenalinskih doživetij, ki ponuja največ izbire tako za začetnike kot za izkušene pustolovce. Kaj je na izbiro in komu so te storitve namenjene?

Za previdne

Za previdnejše avanturiste je verjetno najboljša opcija rafting. Bovec je postavljen na ugodno mesto ob zgornjem toku reke Soče in nudi kar nekaj vstopnih mest za razne spuste. Na voljo so torej programi, ki ponujajo mirne in sproščene spuste po ustreznih odsekih reke. Poleg tega gre omeniti, da za rafting Bovec ni edina opcija, tudi ponudniki v Kobaridu in Tolminu ponujajo tovrstna doživetja – Soča ima različne odseke, programi pa so tako lahko prilagojeni različnim željam. Če za rafting Bovec torej ne ponudi idealne rešitve, je dovolj ponudbe tudi v drugih krajih. Poleg tega se lahko odločimo za druge spuste. Zelo priljubljen je kajak, ki je mimogrede možen tudi na akumulacijskem jezeru na Mostu na Soči, kjer je voda seveda povsem mirna.

Za bolj zvedave

Tisti, ki se pri spustu na plovilu dolgočasijo, bodo verjetno raje preizkusili soteskanje. Soča je že sama po sebi idealna za raziskovanje na lastno pest, še več pa v tem oziru ponujajo njeni pritoki, ki jih tu ne manjka. Pravzaprav za soteskanje Soča ni ravno primerna, saj je prevelika – boljše doživetje zagotavljajo potoki in drugi pritoki. Prav tam so organizirani programi soteskanja za različne interesente. Spet imamo na voljo tako kratke in enostavne programe kot tudi daljše in bolj zahtevne. Čeprav za soteskanje Soča ni primerna, so pritoki prav tako slikoviti in zagotavljajo še bistveno bolj nepozabno izkušnjo.

Če tudi to ni dovolj, pa je na voljo tudi skok s padalom, zip-line, razne alpinistične odprave in druge aktivnosti, ki se bodo gotovo dotaknile tudi najbolj zahtevnih obiskovalcev.