Cena za posebne opravke pri selitvi

Cena za posebne opravke pri selitvi

Še tako poceni selitveni servis bo svojo nalogo dobro opravil, če gre le za enostavno selitev. Najcenejši ponudniki običajno zagotavljajo zgolj transport opreme, kar je lahko čisto dovolj, a v primeru, da imamo pri selitvi predvidene kakšne dodatne opravke, je bolje izbrati zanesljivejšega izvajalca. Poleg tega v tem primeru bolj kot na ceno gledamo na druge odlike ponudnika. Poceni selitveni servis najbrž sploh ne bo ponudil naprednejših storitev, kot je na primer selitev klavirja, ali pa pri tem ne bo mogel zagotoviti dobrih rezultatov. V najslabšem primeru lahko ostanemo celo brez klavirja ali drugega dragocenega tovora, od nezanesljivega selitvenega servisa pa seveda ne moremo pričakovati zavarovanja ali nadomestila. Cena za posebne opravke pri selitvi bo torej nekoliko višja, kar je povsem razumljivo in pričakovano. Varčevati se ne splača, ne pri izbiri selitvenega servisa ne pri iskanju alternativ.

Katere posebne opravke lahko pričakujemo pri selitvi? Ni nujno, da gre za posebej komplicirano selitev, morda na kakšne večje izzive naletimo že pri čisto običajni selitvi opreme. Selitev klavirja je primer, ki se pogosto navaja, lahko pa tak izziv posplošimo na selitev težkih predmetov – vsaka oprema, ki jo je težko spraviti iz hiše in naložiti na vozilo, namreč zahteva posebno pozornost. Poleg tega pa je selitev klavirja tudi primer selitve občutljivega tovora, ki je za nameček tudi precej dragocen. Spet je jasno, da poceni selitveni servis ne bo prava izbira za takšne projekte.

Kakšna bo dejanska cena za posebne opravke pri selitvi? To je seveda težko doreči brez točnih podatkov o projektu. Nekateri selitveni servisi imajo navedene okvirne cene za zahtevnejše selitve ali za posamezne prevoze v primeru težjega ali občutljivejšega tovora, a večinoma se točna ponudba pripravi na podlagi dejanskih želja in potreb naročnika. Gotovo pa poceni selitveni servis za selitev klavirja ali druge zahtevnejše podvige ni primerna izbira.