Cenik za zahtevnejše selitve

Cenik za zahtevnejše selitve

V veliki meri je za selitve cenik odvisen prav od zahtevnosti, ta pa je odvisna od vrste in značilnosti tovora. Pogosto se bolj kot to izpostavljajo drugi dejavniki, ki pa jih zahtevnost vsekakor zasenči, če imamo opravka s posebej občutljivim tovorom ali kakšnimi drugimi predmeti, ki zahtevajo posebno pozornost. Seveda še vedno ne smemo pozabiti na druge vplive, ki lahko močno zvišajo končno ceno – to je predvsem kilometrina, pa tudi trajanje celotnega dela, še posebej, če pri tem koristimo tudi najem delovne sile.

Za zahtevnejše selitve cenik običajno opredeljuje le posamezne storitve, točna ponudba pa se oblikuje na podlagi dejanskih okoliščin oziroma zahtev pri selitvi. Približno pa vemo, katere selitve so zahtevnejše za izvedbo – predvsem to velja za transport tovora, ki zahteva posebno pozornost. Klasičen primer je selitev klavirja, ki je velik in neroden, pa tudi dragocen in občutljiv tovor, ki ga vsekakor ne moremo zaupati kar vsakemu ponudniku selitev. Za selitev klavirja se lahko zanesemo le na zanesljive ponudnike, ki imajo s takšnimi projekti obilo izkušenj in lahko zagotovijo varen in uspešen transport. Poleg tega ni vse le v prevozu – pogosto nas zanima za selitev klavirja tudi zavarovanje, pomisliti pa moramo še na prenašanje klavirja do končnega mesta v hiši. To seveda velja za vse sorodne tovore, ne le za klavir. Tudi nekatera druga glasbila so zelo občutljiva pri transportu, enako velja za nešteto zbirko drugih občutljivih in dragocenih predmetov. Ni pa nujno, da gre za visoko vrednost, morda je tovor le velik in težak, že to naredi selitev zahtevnejšo, poleg tega je za takšne selitve cenik avtomatsko nekoliko dražji.

Investicija v profesionalno selitev se pri zahtevnejših projektih še posebej splača, prav tako je smotrno izbrati kakovostnega ponudnika, ki bo zagotovil uspeh pri izvedbi zahtevne selitve. Na koncu je uspešen rezultat vreden več od prihranka, pa tudi drugih skrbi se rešimo z izbiro dobrega selitvenega mojstra.