Cevi za dimnik za peči na trda goriva

Cevi za dimnik za peči na trda goriva

Cevi za dimnik se med seboj razlikujejo. Vedno moramo pred nakupom preveriti, ali je določena cev primerna za našo peč. Torej moramo vedeti, za kakšna goriva se uporabljajo določene cevi. Le tako bomo zagotovo kupili dobre cevi za dimnik, ki bodo dolgo časa brezhibno opravljaje svojo funkcijo.

Cevi za dimnik se dobijo v različnih dolžinah. Dolžina ravnih elementov je navadno 50 centimetrov. Cev takšne dolžine zlahka namestimo v vsak prostor. Ko kupujemo cevi za dimnike, lahko izbiramo tudi med različnimi barvami. Če želimo, da bo naš dom izgledal moderen in tople, je priporočljivo, da kupimo cevi v črni barvi, ki se lepo podajo zk različnim kosom pohištva in ne bodo premočno izstopale.

Cevi za dimnik so lahko tudi v navadni barvi jekla, vendar pa to ni najboljša barva za notranjost doma. Te na bolj primerne za zunanjo namestitev. Tu nam i potrebno toliko paziti na izgled dimnika. Cevi, ki potekajo v notranjosti našega doma, pa morajo biti skladne s celotnim designom našega doma.

Šamotna plošča nastane s posebnim postopkom obdelave gline

Šamotna plošča se izdeluje v posebnih pogojih, kjer strokovnjaki uspešno preoblikujejo dani material. Prvi način obdelave je vlečenje gline. To pomeni, da se z ustnikom polžaste stiskalnice naredi profil šamotnih plošč. Nato pa se jih po želji nareže na različne dolžine.

Šamotna plošča pa lahko nastane tudi s prešanjem gline in ostalih uporabljenih materialov. Pri prešanju pa se glino, ki je še v fazi oblikovanja, stisne v dan kovinski model in s tem se ji da določeno obliko ter velikost. Vsaka izmed teh glin je nato pripravljena na uporabo v izredno visokih temperaturah.

Šamotna plošča je tako največkrat uporabljena na pečeh in dimnikih, saj je ognjevaren material, ki se ne poškoduje. Navadno je izdelana iz mešanice gline in iz šamotnih zrn, ki so odporna na gorenje.