Dimniški sistemi

Dimniški sistemi

Dimniški sistemi so  ključni pri pravilnem delovanju vsakega dimnika.  Dimniški sistemi so  izdelani iz ognjevzdržnih materialov, ki mora biti izdelan po vseh predpisih mednarodnih standardov s področja ognjevzdržnih materialov.

Dimniški sistemi imajo funkcijo enostavne in lahke namestitve. Po navadi dimniški sistemi pri namestitvi ne povzročajo velikih stroškov dodatne vgradnje. 

Dimniški sistemi vsebujejo keramične cevi, ki imajo premer 140 mm, 160 mm, 180 mm in 200 mm. Dimniški sistemi vsebujejo tudi dimniške plašče, ki lahko omogočajo kar štiri različne kombinacije gradnje oziroma montaže dimnika. 

Dimniški plašči so po večini izdelani iz lahkega betona, kar je ključnega pomena pri enostavni, lahki in hitri montaži. Plašči so prav tako opremljeni z armaturnimi kanali, saj jim to omogoča kvalitetno in dolgo obstojno gradnjo.

Dimniški sistemi morajo biti pravilno in redno vzdrževani. Ob pravilni montaži, redni vzdrževanosti imeli dolgo in obstojno življenjsko dobo.

Če z dimniškimi sistemi nimate izkušenj, se pri izbiri in vzdrževanju posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati.

Vsebina

Inox dimniki

Inox dimniki so znani po svoji kvaliteti, ugodnosti in enostavni montaži ter vgraditvi.  Inox dimniki so znani tudi, kot tri slojni montažni dimniki.

Inox dimniki so narejeni iz kakovostnih materialov. Izdelani so tudi iz nerjavečega jekla, prav tako pa so tudi dodatno izolirani po dolžini zato tudi čez leta ne zarjavijo. 

Izbrani lahki materiali pri Inox dimnikih omogočajo enostavno montažo, ki je hitra, uporaba dimnika pa je možna takoj po namestitvi oziroma montaži. Inox dimniki so primerni za vse vrste kurišč. Inox dimniki rešijo tudi težavo, ki je kar pogosta in to je slabi vlek. Pri inox dimnikih je ta veliko boljši, kot pri drugih klasičnih dimnikih. Take vrste dimniki so odlična, enostavna in hitra rešitev, če želite v vašo hišo dodati kamin. 

Inox dimniki so primerni za vse vrste izbranega goriva in se lahko enostavno priključijo na katero koli kurišče.