Dpf filter, ki je namenjen vozilom z veliko prevoženimi kilometri

Dpf filter, ki je namenjen vozilom z veliko prevoženimi kilometri

Če boste nekoliko bolje pobrskali po spletnih straneh, boste opazili pestro ponudbo dpf filtrov. Pri izbiri najbolj primernega pa je potrebna določena mera previdnosti. Izbrani ponudnik z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju, vam v svoji ponudbi med drugim nudi posebni športni dpf filter, ki ga odlikuje nekaj pomembnih lastnosti.

 

Gre za športne vložke, ki se jih vgradi v originalno ohišje dpf filtra, pri čemer je njihova propustnost večja kot pa pri originalnih dpf filtrih. Posebni športni dpf filter se na ta način ne zamaši, prav tako pa ni nobene potrebe po poseganju v elektroniko avtomobila. S posebnim dpf filtrom je tudi manjša poraba goriva in kar je najbolj pomembno, z njim ne boste imeli težav na tehničnem pregledu vozila. Športni dpf filter je še posebej priporočljiv za vsa vozila, ki imajo veliko prevoženih kilometrov ali pa imajo čipirano motorno elektroniko.

 

Čiščenje dpf filtra mora biti strokovno izvedena

 

Preventivno čiščenje dpf filtra je priporočljivo za vse dieselske avtomobile, ki imajo prevoženih med 80.000 do 100.000 km. Na ta način preprečite njegovo popolno zamašitev in hkrati povečate njegovo življenjsko dobo. Vsekakor pa je pozitiven rezultat možen le v primeru, kadar je čiščenje dpf filtra opravljeno strokovno in kakovostno.

Pri tem je pomembno, da izberete ponudnika, ki nudi čiščenje dpf filtra s stroji za suho čiščenje filtrov, ki se je izkazalo za bolj učinkovito kot pa čiščenje z vodo. Tovrstno čiščenje preprečuje poškodbe filtra in je popolnoma brez aditivov, kot so na primer kemijske tekočine. Suho čiščenje se opravi v žarilni peči, kjer je dpf filter 6 ur, nato pa se v stroju za izpihovanje iz filtra odstranijo saje. Na koncu se izmeri njegova pretočnost in sledi ponovna namestitev filtra. Suho čiščenje dpf filtra je zelo enostaven, učinkovit in hkrati tudi okolju prijazen postopek.