Enostavno do drsnih vrat

Enostavno do drsnih vrat

Večinoma so drsna vrata notranja, vgrajujejo se recimo v poslovnih prostorih in v gospodarskih poslopjih, pogosto pa prinašajo določene zadržke ali težave. V stanovanjskih prostorih se le redko uporabljajo, morda le za prehod na teraso ali balkon, pa še to izjemoma. Gre namreč za dokaj zahteven projekt, ki ga je treba dobro načrtovati. Imamo pa na voljo še eno rešitev, to je suhomontažna gradnja drsnih vrat, ki ponuja zelo elegantno in enostavno izgradnjo takšnega elementa.

Ne glede na to, ali so drsna vrata notranja ali zunanja, pravzaprav ne glede na okoliščine, imamo pri vgradnji takšnih vrat več možnosti. Suhomontažna vgradnja ne pride vedno v poštev, v nekaterih primerih sploh ni možna, je pa večinoma idealna rešitev v tistih primerih, v katerih jo lahko izkoristimo. Prinaša namreč kar nekaj prednosti, enostavna izdelava in vgradnja je le ena izmed njih.

Seveda je treba najprej ugotoviti, ali so drsna vrata sploh smiselna rešitev za razmejevanje prostorov. V nekaterih primerih takšna vrata nimajo nobene funkcionalne prednosti, če upoštevamo še zahteve načrtovanja in vgradnje se pogosto izkaže, da je bolje izbrati kakšno alternativo. Predvsem če so drsna vrata notranja, lahko pogosto prehod pustimo kar brez vrat.

Če pa pridejo drsna vrata v poštev in se zanje tudi odločimo, bo suhomontažna gradnja delo zelo olajšala. V tem primeru se drsna vrata običajno kombinirajo s steno iz mavčno kartonskih plošč, ki ima seveda prostor za nevidno odpiranje vrat. Takšna rešitev je zelo elegantna in tudi estetsko zaželena, saj ne kvari izgleda prostora. Vrata se pri odpiranju nevidno pospravijo v steno, s tem pa dosežemo prav vse, kar od takšnih vrat pričakujemo. Za nameček suhomontažna gradnja zagotavlja ugodno ceno, hitre postopke in odlične rezultate, zato si lahko takšna vrata brez zadržkov omislimo tudi v stanovanjskih prostorih, saj se lahko tudi v teh zelo dobro obnesejo.