Epoksi premaz za beton nudi dobro mehansko in kemično zaščito

Epoksi premaz za beton nudi dobro mehansko in kemično zaščito

Vas pogled na betonska tla v vaši delavnici že vrsto let spravlja v slabo voljo, ker ne veste, kako bi jih polepšali in hkrati tudi učinkovito zaščitili? Izjemno dobra rešitev, ki je med uporabniki vedno bolj priljubljena, je tudi epoksi premaz za beton, ki ga odlikuje enostaven nanos in visoka mehanska ter kemična odpornost. Vse, kar je potrebno pred tem storiti je, da obstoječa tla dobro očistite, odstranite morebitne maščobne madeže in poskrbite, da so čim bolj ravna.

Bistvo epoksi premaza za beton je v tem, da z njegovim nanosom učinkovito zaščitimo betonska tla, poleg tega pa močno olajša čiščenje in vzdrževanje. Zato je epoksi premaz za beton še posebej primeren za prostore, ki morajo biti čisti in urejeni, saj omogočajo pogosto čiščenje, v primeru njihove vodotesnosti pa je vse skupaj še toliko lažje. Z epoksi premazom za beton postane življenje veliko bolj enostavno.

Epoksi tlaki zahtevajo strokovno polaganje

Če iščete najbolj optimalno rešitev za tla v garaži, poslovnem prostoru, skladišču, proizvodnji ali drugih najbolj obremenjenih površinah, so epoksi tlaki odlična izbira. Gre za poseben tlak, ki je v določenem razmerju izdelan iz epoksidne smole in dodanih polnil, od česar je odvisna njegova viskoznost in lastnosti končnega izdelka. Morda na prvi pogled izgleda polaganje epoksi tlakov enostavno, vendar je za končni najboljši rezultat pametneje poiskati izbranega ponudnika epoksi tlakov.

Epoksi tlaki so običajno sestavljeni iz dveh ali treh plasti. Prva je namenjena povezavi z obstoječo betonsko podlago, nato se doda sloj v debelini med 1 in 3 milimetri, temu pa sledi končni premaz, s katerim dopolnimo končni izgled epoksi tlakov. Epoksi tlaki so vedno bolj priljubljeni, zato je tudi ponudba različnih izvajalcev vedno bolj pestra. Za vas je to dobro, saj ni strahu, da ne bi za kakovostno izvedbo epoksi tlakov našli najbolj primernega ponudnika.