Fasadni sistem Baumit za prijetno bivalno okolje skozi celo leto

Fasadni sistemi imajo številne različne funkcije kot so na primer toplotna izolacija, mehanska zaščita ovoja hiše ali pa le dekorativna funkcija. Pri tem se pomen notranje klime velikokrat spregleda, kadar govorimo o fasadnih sistemih. Fasadni sistem Baumit je bil izdelan ravno z namenom, da človeku omogoči zdravo, prijetno in energijsko varčno bivanje.

Fasadni sistem Baumit je sinonim za širok spekter celovitih, inovativnih in bivanju prijaznih proizvodov. Slednji je prilagojen potrebam vsakega posameznika in pozitivno vpliva na klimo v prostoru.

Enostavne rešitve za prijetno klimo

Baumitov fasadni sistem je enostaven za vgradnjo in je primeren za novogradnje, kot tudi v primeru, če ste se odločili za obnovo stare fasade. Namestite ga lahko na individualne ali večstanovanjske stavbe ter gospodarske objekte.

Dejstvo je, da le pravilno izolirana hiša nudi učinkovito toplotno izolacijo. To pomeni, da je klima v prostoru skozi celo leto enaka, brez večjih nihanj temperature. Najboljši rezultat dosežemo z vgradnjo fasadnih sistemov Baumit, ki med svojimi proizvodi ponujajo sistemske rešitve. Fasadni sistem sestavljajo visokokakovostne in med seboj usklajene paroprepustne komponente. Njihova glavna značilnost je, da lahko morebitna vlaga iz toplotne izolacije izhaja na prosto.

Fasadni sistemi, ki so kot nalašč za starejše hiše

Med svojimi proizvodi Baumit ponuja tudi najboljše rešitve za izolacijo starejših hiš. V prvi vrsti so to paroprepustne komponente, med katerimi je srce sistema fasadna plošča iz polistirena, ki ima sposobnost prenosa vodne pare.

Za namestitev izolacijskih plošč se uporablja izjemno kvalitetno lepilo, ki ima posebne lastnosti. Gre za zelo fleksibilno in vremensko odporno lepilo, ki ima odlične obdelovalne lastnosti. Fasadni sistem ima tudi sposobnost, da na starejših objektih izsušuje vlago, morebitne soli v zidu pa se odlagajo v prostor med zidom in izolacijsko ploščo. Z uporabo Baumitovih produktov je strah pred vlago zagotovo odveč.