Gotov parket kupcu ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Gotov parket kupcu ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Za gotov parket se kupec praviloma odloči najpogosteje zato, ker ta vrsta parketa ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Na trgu vam je na voljo dvo ali troslojni gotovi parket. V primerjavi s klasičnim masivnim parketom je cenovno ugodnejši, a obenem ponuja odlične lastnosti, ki kupca hitro prepričajo v nakup.

Ključne prednosti gotovega parketa

Gotov parket se torej odlikuje s številnimi prednostmi. Med ključnimi so prav zagotovo izjemno lep videz, eleganca, prijeten občutek pri hoji, preprosto polaganje, obstojnost, pestra izbira, dolga življenjska doba, možnost uporabe talnega gretja pri večini vrst.

Čeprav se gotov parket odlično obnese skorajda povsod, je treba pri izbiri kljub temu paziti namen uporabe. Pred končno izbiro se vam zato splača premisliti zlasti o posamezni drevesni vrsti, iz katere je gotovi parket izdelan, o gostoti ter obstojnosti in ne nazadnje še o vlagi. Vse omenjeno precej vpliva na to, kako boste z rezultatom zadovoljni. 

Parket hrast je daleč najboljša izbira

Parket je na sploh priljubljena talna obloga, saj pri hoji pa tudi sicer daje prijeten občutek. A pri izbiri nam ne sme biti vseeno. Ker je na trgu zelo veliko ponudbe, temeljito razmislite o tem, kateri tip parketa je najustreznejši za prostor, v katerega ga boste položili.

Pomemben dejavnik pri izbiri parketa je zagotovo tudi drevesna vrsta, iz katere je narejen. Parket hrast je med kupci daleč najbolj priljubljena pa tudi najboljša izbira. Takšno drevesno vrsto vam bodo zagotovo najprej svetovali tudi strokovnjaki. A končna izbira je vsekakor odvisna tudi od vas. Morda vas bo bolj prepričal parket iz bora, jesena ali macesna.

Parket hrast vam je na voljo v več različicah. Odlična izbira je na primer gotovi parket iz hrasta. Tudi takšen tip vam je na voljo v več različicah. Na trgu lahko izbirate med dvo ali troslojnim gotovim parketom iz hrasta.