Gume za viličarje je potrebno menjati

Gume za viličarje je potrebno menjati

Najbolj pogost delovni stroj v skladiščih je zagotovo viličar. Ta olajša marsikatero delo, še posebno prenose težjih tovorov. Z uporabo stroja pa prihaja tudi do okvar in obrab. Takšen primer so zagotovo gume za viličarja, na katerega vplivajo številni dejavniki, kot so na primer večja bremena, neravna podlaga, sonce in vlaga. Če uporabljate tovrstni stroj vedite, da s kvalitetnimi gumami lahko preprečite marsikatero poškodbo. Nadzorujte obrabo gum in jih zamenjajte, ko je to potrebno.

 

Na trgu pnevmatik boste našli številne ponudnike za gume za viličarje. Toda zakaj je pametno pravočasno zamenjati gume na viličarju? Predvsem zaradi tega, ker pri vožnji po neravni podlagi viličar absorbira udarce. S kvalitetnimi gumami ščiti podvozje pred poškodbami, omogoča boljšo stabilnost viličarja in omogoča učinkovitost zaviranja. Torej, ko boste opazili, da je vožnja z viličarjem neudobna, groba, tresoča in bo tovor uhajal iz vilic, potem je skrajni čas za menjavo gum.

 

Viličarji imajo z ustreznim vzdrževanjem dolgo življenjsko dobo

 

Ste kdaj potrebovali prevoz tovora iz skladišča do prevoznega sredstva in opazili, da takšen prevoz najbolj enostavno opravimo z viličarji? Ta izredno uporabna vozila lahko odlično nadomestijo človeško roko, še posebno pri dvigovanju in prenašanju tovora. Pri številnih ponudnikih lahko izbirate med različnimi vrstami in tipi viličarjev, med drugimi takšna na diesel, elektro ali plinski pogon. Večino podjetij vam ponuja tako nakup novih vozil, kot tudi najem rabljenih za kratko ali daljše obdobje.

 

Če niste čisto prepričani kakšen viličar potrebujete, stopite do najbližjega svetovalca in se pozanimajte kaj vam posamezni viličarji ponujajo. Lahko izbirate med majhnimi in okretnimi paletnimi viličarji, primernimi za manjša skladišča in trgovine, ali med terenskimi viličarji, čelnimi viličarji ter traktorskimi viličarji primernimi za razgibane in neravne terene. Nekatera podjetja vam tovrstne viličarje tudi nudijo v najem, lahko pa si za njih priskrbite tudi številno dodatno opremo in rezervne dele.