Higrosenzibilno prezračevanje je tehnološko dodelan sistem prezračevanja

Higrosenzibilno prezračevanje je tehnološko dodelan sistem prezračevanja

Kakovost zraka v bivalnih prostorih je danes izjemno pomembna in tega se ljudje vedno bolj zavedajo. Zato ni nič nenavadnega, da je povpraševanje po različnih prezračevalnih sistemih vedno večje, ponudba pa vedno bolj pestra. Za uporabnike je to prednost, saj lahko hitro poiščejo prezračevalni sistem, ki ustreza njihovim razpoložljivim finančnim sredstvom. V množici prezračevalnih sistemov velja higrosenzibilno prezračevanje za tehnično dovršen in relativno poceni sistem prezračevanja.

V primeru higrosenzibilnega prezračevanja pretok zraka uravnavajo materiali, ki reagirajo na relativno vlažnost, ki nastaja z dihanjem ljudi v prostoru. Pretok je zato takrat, ko nikogar ni v prostoru, minimalen, ko pa so v prostoru ljudje, se poveča. Gre za tehnološko dovršen sistem, ki je poleg večstanovanjskih stavb primeren tudi pri sanacijah starejših stavb. Za higrosenzibilno prezračevanje je potrebno na okenske okvirje namestiti higrosenzibilne rozete, skozi katere prihaja svež zrak, porabljeni zrak pa se odvaja preko kuhinjske nape ali ventilatorja v kopalnici.

Prezračevalni sistem cena katerega vas bo prepričala

Ponudba prezračevalnih sistemov j vedno bolj pestra, saj se ljudje vedno bolj zavedamo kakovosti zraka v naših bivalnih prostorih. Če razmišljate o prezračevalnem sistemu, potem si je potrebno vzeti kar nekaj časa, da temeljito pregledate celotno ponudbo. Prezračevalni sistem cena katerega je lahko zelo različna, vam je na voljo v spletni ponudbi izbranega ponudnika, ki je specializiran za svetovanje in izvedbo celotnega prezračevalnega sistema glede na vaše želje in potrebe.

Vedeti pa morate, da v primeru, ko iščete kakovostni prezračevalni sistem cena lahko zelo variira, zato je že v osnovi dobro vedeti, kaj iščete. Če se odločate za lokalno prezračevanje, potem bo to zagotovo nekoliko cenejši projekt, kot pa če se odločite na primer za centralno prezračevanje z rekuperacijo. Prav tako je cena odvisna tudi od kakovosti uporabljenih materialov, pri čemer se ne splača varčevati, saj vam celoten sistem lahko kmalu začne povzročati težave.