Idealna oprema za hišni kino

Idealna oprema za hišni kino

Hišni kino je priljubljena rešitev za tiste, ki ne vedo, kaj bi s praznim prostorom v svojem stanovanju. Seveda je možnosti veliko, a prilagojen multimedijski center lahko močno nadgradi izkušnjo bivanja v stanovanju ter odpre mnoge možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. A seveda bo to držalo le v primeru, da je prostor dobro opremljen. Ključnega pomena je predvsem projekcijska oprema.

Izbira projektorja

Najprej bo treba izbrati projektor. Gotovo se priporoča LED projektor, ki ima dolgo življenjsko dobo, je varčen in tih, hkrati pa zagotavlja odlično sliko v vseh razmerah. Gre za sodobno izvedbo, ki ima v primerjavi s predhodniki le prednosti, z izjemo nekoliko višje cene. V LED projektor se splača investirati, saj gre za glavno napravo v domačem kinu. Od projektorja je odvisno, kakšna bo končna izkušnja, zato imajo investicije pri tej opremi velik učinek. Poleg tega LED projektor na dolgi rok prinaša prihranek, predvsem ob redni uporabi. 

Seveda se posvetimo tudi drugim lastnostim naprave. Projektor mora s svojimi zmogljivostmi odgovarjati značilnostim prostora, pozorni smo predvsem na razdaljo od platna ter velikost projekcije. Vse to moramo uskladiti, da bomo razpoložljivi prostor kar najbolje izkoristili.

Druga oprema

Nujno je še projekcijsko platno, ki se pogosto kar nekoliko zanemarja, češ da bo tudi prazna stena zadostovala. Projekcijsko platno ponuja idealno površino za prikaz svetle in razločne slike, tako da je uporaba zelo priporočljiva. Stene je pametno prebarvati v temno barvo, ki ne bo odbijala svetlobe, tako da takšna površina ni primerna za projekcijo, medtem ko je projekcijsko platno za ta namen optimalno. Za točno namestitev in enostavno uporabo projektorja potrebujemo še ustrezen nosilec.

Nadalje pa moramo seveda poskrbeti še za ozvočenje in za predvajalnike, ki bodo omogočili uporabo kompleta opreme. Tu bo treba izbrati še celo vrsto naprav in pripomočkov, tako da delo po izbiri projekcijske opreme še zdaleč ni končano.