Izbira notranjih senčil

Izbira notranjih senčil

Kar se tiče izbire notranjih senčil imamo ogromno možnosti, ki se razlikujejo po načinu namestitve in nekaj malega po izgledu, vendar imajo vsa notranja senčila skupno to, da so izjemno prilagodljiva na vse vrste in oblik oken, ne glede na njihovo lokacijo ali mogoče bizarno obliko. Če želimo dom zavarovati pred pretiranim soncem, vendar hkrati želimo ohranjati estetiko doma z izbrano vizijo so notranja senčila najprimernejša za nas.

Poznamo več tipov notranjih senčil, s tem, da se bomo v tem članku osredotočili na plise senčila in lamelne zavese.

Preprostost uporabe, ki jo prinesejo plise senčila

Nobeno senčilo ni tako intuitivno glede uporabe kot so plise senčila. Ta so vgrajena znotraj odprtine za okno na manjših vodilih, po navadi ojačani najlon vrvici, ki podaljšuje življenjsko dobo senčila. Ko izbiramo plise senčila imamo poln spekter izbire glede tega, kakšno zatemnjenost želimo, ker lahko zelo preprosto izbiramo kako gosto tkana bo tkanina, ki jo bomo uporabili za senčilo. Poleg tega lahko plise senčila pridejo ne le v različnih barvah ali odtenkih, lahko se odločimo tudi za tkanine s kakšnimi potiski ali posebnimi vzorci. Njihov največji bonus pa je zagotovo dejstvo, da so plise senčila izjemno prilagodljiva glede svoje oblike, tako da jih lahko namestimo tudi v oknih, ki niso le pravokotne ali kvadratne oblike.

Eleganca, ki jo ponujajo lamelne zavese

Lamelne zavese so rešitev senčenja prostora, ki jo ravno tako zaznamuje preprostost uporabe in intuitivnost uporabe. Te zavese pridejo na vodilu razvrščene v več trših trakovih, ki segajo do zaželjene točke, naj bo to do tal ali okenske police.

Tudi lamelne zavese so dostopne v nešteto barvah in vzorcih, vendar jih druži prav to, da so izjemno neprosojne v primerjavi z drugimi notranjimi senčili. Ko se odločimo, da bomo v stanovanje vgradili lamelne zavese se moramo tudi odločiti kako jih bomo upravljali. Lahko se odločimo za klasičen način ročnega upravljanja, ali pa si privoščimo upravljanje z elektromotorjem.