Izpušni sistemi morajo biti redno pregledani

Izpušni sistemi so nujno potrebni pri vsakem vozilu, saj neprestano skrbijo za odvajanje izpušnih plinov, ki se proizvajajo med vožnjo. Poleg tega pa skrbijo tudi za omejevanje izpusta omenjenih plinov, ki so zelo škodljivi za okolje. Vsak izpušni sistem je sestavljen in izpušnega zbiralnika ali kolektorja, kot mu nekateri pravijo. Tam se zbirajo nastali izpušni plini. Nato sledi izpušna cev, ki vodi pline do katalizatorja, ki vse izpušne pline in trde delce tudi pretvori v manj škodljive. 

Izpušni sistemi so potrebni tudi zaradi tega ker zagotavljajo tišje delovanje vsakega avtomobila. Poleg tega pa poskrbi tudi za veliko boljši izkoristek motorja, kar pomeni, da bomo porabili veliko manj goriva takrat, ko bo naš izpušni sistem deloval dobro. 

Izpušni sistemi moramo ob opažanju prvih nepravilnosti takoj odpeljati k serviserju. Navadno se slabo delovanje izpušnega sistema opazi po zvoku, ki ga slišimo med vožnjo. Nov izpušni sistem deluje namreč skorajda neslišno. Starejši izpušni sistemi pa postanejo glasni in moteči za okolico. Ker uporaba slabega izpušnega sistema ni dovoljena, moramo poskrbeti za zamenjavo starega z novim. 

 

DPF filter za saje 

DPF filter je nujno potreben, saj skrbi za preprečevanja prehajanja trdih delcev, ki neprestano nastajajo pri notranjem izgorevanju v motorju. To je filter, ki je v zadnjih letih postal vse bolj pomemben. Vsekakor pa se vedno pogosteje dogaja, da se filter okvari in smo zato vozniki primorani naročiti in kupiti novega. 

DPF filter je lahko pri serviserju zelo drag, zato je priporočljivo, da si ogledamo spletno ponudbo, kjer bomo zagotovo našli cenejše primerke, ki bodo ravno tako odlično delovali v našem avtomobilu. Ko bomo naročeni DPF filter prejeli na dom, se bomo odpeljali do serviserja, ki nam ga bo z veseljem zamenjal. 

DPF filter bomo na tak način lažje kupili, kot če bi ga naročili direktno pri avtomehaniku ali pri prodajalcu rezervnih delov.