Izvrstne rešitve z zobnimi vsadki

Izvrstne rešitve z zobnimi vsadki

Zobni vsadki so zelo uporabni pri izdelavi protetičnih nadomestkov, ki se uporabljajo pri rekonstrukcijah poškodovanih ali manjkajočih zob. Že sam vsadek oziroma implantat ponuja dobrodošle funkcionalnosti, s katerimi so tudi zahtevnejše rekonstrukcije povsem možne, pogosto celo brez operacije in rezanja. Končni rezultat je zelo prepričljiv, sploh če posegamo po vsadkih višjega kakovostnega ranga – tako s funkcionalnega kot z estetskega vidika so te rešitve zelo impresivne.

Vsadki pri izdelavi protetičnih nadomestkov

Če želimo izdelati protetični nadomestek za manjkajoči zob, potrebujemo zanesljivo mesto za namestitev izdelka. Včasih se to opravi s pomočjo mostička, ki pričvrsti protetični nadomestek na sosednja zoba, a pri tem je treba pogosto obrusiti in preoblikovati zdrave zobe, kar seveda ni idealno. Implantat ne obremenjuje zdravih zob in omogoča zelo enostavno in natančno namestitev protetičnega nadomestka. Tako se uporablja tudi za nadomeščanje posameznih zob, tudi če imamo na voljo tudi druge alternative.

Prav tako je implantat lahko zelo uporaben pri pripravi večjih protez, saj smo z uporabo takšnih izdelkov precej prilagodljivi. Vsadki se lahko poljubno namestijo na idealno mesto, kjer bodo ponujali kar najbolj zanesljivo podporo za končne protetične izdelke.

Celotna proteza na implantatih

Med najbolj prepričljive rešitve pa se gotovo uvršča proteza all on 4, ki ponuja celovito rekonstrukcijo manjkajočega zobovja. All on 4 pomeni celotno protezo na štirih implantatih, kar ima številne prednosti. Predvsem seveda to, da lahko zobne vsadke dokaj enostavno namestimo na svoje mesto, torej izdelava in namestitev celotne proteze ne pomeni preveč zahtevnega ali invazivnega dela. Posledično je all on 4 tudi cenovno dokaj ugodna rešitev. Najbolj prepričljiv pa je končni učinek, saj lahko pričakujemo povrnjeno funkcionalnost zobovja in lep vizualni izgled. S tem storitev brez težav upraviči svojo ceno. Vsadki zagotavljajo zelo trajno in zanesljivo uporabo proteze, česar z drugimi rešitvami večinoma ne moremo doseči.