Kaj potrebujejo rastline za uspešno rast?

Kaj potrebujejo rastline za uspešno rast?

V osnovi je gojenje takšnih in drugačnih rastlin povsem preprosto, a če se temu opravilu posvetimo nekoliko pozorneje, če gojimo rastline v slabših pogojih ali če želimo zgolj zagotoviti najboljše možne donose, se izkaže povsem nasprotno – vložiti je treba ogromno truda in časa, prav tako je treba imeti veliko znanja in izkušenj. V končni fazi o uspešni rasti rastlin odloča cela vrsta dejavnikov, med katerimi so najpomembnejši tisti, ki neposredno vplivajo na samo rastlino.

Velik delež pozornosti se namenja uporabi gnojil in drugih hranilnih snovi, ki jih rastline potrebujejo. Običajno uporabimo katerega izmed komercialno dostopnih izdelkov, na primer gnojila Fox Farm, ki ponujajo pravi izdelek za vsako fazo rasti in za različne namene. Tako Fox Farm gnojila kot izdelki drugih proizvajalcev vsebujejo skrbno odmerjeno mešanico hranilnih snovi, ki pripomorejo h kakšnim točnim namenom ali pa le k uspešni in hitri rasti. Med najpomembnejše sestavine tovrstnih gnojil seveda sodijo dušik, fosfor in kalij, imajo pa tako Fox Farm kot drugi izdelki običajno dodanih še veliko drugih koristnih naravnih sestavin.

Poleg samih hranil in elementov, ki jih rastlina išče v podlagi, lahko dodamo tudi sredstva, ki prinašajo še bistveno bogatejšo mešanico zaželenih snovi. Superthrive velja za enega izmed najbolj priljubljenih izdelkov, ki se uporabljajo za ta namen. Gre za mešanico vitaminov in rastlinskih hormonov, ki zagotavlja osupljive rezultate gojenja rastlin v vseh mogočih razmerah. Superthrive je primeren tako za tiste, ki se ukvarjajo s hidroponiko in se posebej posvečajo vsaki sadiki, kot za one, ki bi preprosto radi imeli bolj zeleno trato od sosedove. V vsakem primeru Superthrive prinaša opazno izboljšanje rasti, močnejše korenine, prepričljivejše cvetove in seveda bogatejše plodove. Ker gre za univerzalno sredstvo, koristi praktično vsaki rastlini v vsaki fazi rasti. S takšnimi sredstvi še dopolnimo zbirko snovi, ki jih rastlina potrebuje, tako pa so rezultati najboljši.