Kaj vse sporoča cenik PVC oken

Za kvalitetno bivanje ljudi je prvo potrebno poskrbeti z ustrezno infrastrukturo za bivanje. Danes imamo ljudje bivališča iz sodobnih materialov, v katerih je bivanje bistveno bolj udobno, kot je bilo nekoč. Tako stopnjo relativnega razkošja pa je omogočil šele napreden razvoj na področju gradnje in pa tudi iznajdba novih materialov, ki jih včasih niso poznali. Novi materiali imajo izboljšane mehanske in toplotne lastnosti, pa tudi dolgo življenjsko dobo, o kateri so nekoč lahko le sanjali. PVC okna so tipičen produkt, ki s svojo sestavo dobro prikažejo stopnje razvoja materialov, ki smo jim bili priča v zadnjih sto letih.

Cenik PVC oken vsebuje vse tipe okvirjev, ki jih je možno naročiti pri posameznem podjetju. Ravno tako lahko glede na izbran PVC okvir izbiramo med različnimi steklenimi vložki, pri katerih se spreminja stopnja izolacije, filtriranje neželene UV svetlobe in prisotnost posebnih plinskih mešanic v vmesnem prostoru med posameznimi stekli. Te omogočajo še malo boljše izkoristke, sploh v mrzlih zimskih dneh, ko zunanje temperature brez težav dosežejo pod minus 10° C. Vsak cenik PVC oken vsebuje tudi različne možnosti glede izbire okovja in pa seveda tudi izolacijske gume, ki skrbi za tesnjenje robov okna pred zunanjim mrazom. 

Zato nam cenik PVC oken pove tudi to, kako dobro bodo okna tesnila pred zunanjim zrakom in se na tak način upirala spremembi temperature v notranjosti bivalnih prostorov. Vsak cenik PVC oken ima poleg cen in tipa artikla navedene tudi specifikacije glede toplotne prevodnosti in dimenzije okna. Pri dimenzijah se najbolj razlikuje cena med manjšimi okni standardnih dimenzij in večjih, balkonskih skupkov oken, ki segajo do tal. Ti so seveda veliko težji ter zato dosegajo višje cene. Za okna, narejena po meri, pa je treba gledati poseben cenik PVC oken, ki jih vsebuje.