Kako poteka prenova kopalnice

Kako poteka prenova kopalnice

Najpomembneje je seveda to, da se zavedamo kaj vse mora obsegati prenova kopalnice in to nam mora biti jasno, še preden se odločamo da bomo kontaktirali keramičarstvo. Ljubljana je mesto, kjer je velika koncentracija izvajalcev keramičarskih del, prav tako pa so velka mesta bolj idealna za keramičarstvo, Ljubljana recimo ima veliko prebivalcev, torej se v njej izvaja primerno veliko število keramičarskih del in uspešno keramičarstvo lahko tako načrtuje dela, da kombinira dela na podobnih koncih, da lahko v času, ko se nekje nekaj suši odpravijo drugam in tako optimalno izvedejo vsa dela z različnimi strankami hkrati. 

Skoraj vedno ko naročamo keramičarstvo, Ljubljana ali Kranj ali pa nekaj vas, vseeno je kje, moramo natančno povedati kakšen proračun imamo in vsa dela, ki jih imamo namen opraviti, prav tako pa moramo vedeti, v kakšnem časovnem obdobju želimo imeti dela opravljena, da se lahko odločimo za optimalno izvajanje del.

Ko imamo zagotovljeno keramičarstvo, Ljubljana je, kot smo že omenili z njimi napolnjena, se moramo odločiti podrobnosti kot so zaključki keramičnih del, kako bodo ploščice postavljene ter seveda stvari kot so barvna shema in natančen potek vseh del. Skoraj da vsaka prenova kopalnice pa seveda traja nekoliko dalj, kot pričakujemo, da bo, tako da moramo za vsak slučaj vedno dodati nekaj dni, preden planiramo veliko otvoritev kopalnice ali zabavo ob koncu gradbenih del, saj se vedno lahko zgodi kaj nepredvidljivega. Prav tako pa moramo imeti to v mislih tudi ko računamo okvirni znesek, priporoča se, da imamo na strani približno 10% prvotnega proračuna za nujne primere, saj na ta način, da se vnaprej pripravimo na dodatne stroške lahko izognemo nepotrebnim zamudam zaradi pomanjkanja denarja, kar lahko še dodatno zamakne datum, kdaj bo končana prenova kopalnice. Seveda nam lahko pomaga tudi internet, pri opazovanju kaj se lahko vse zgodi med procesom, vendar se moramo zavedati, da je vsaka prenova edinstvena.