Kako zavarovati sedežne garniture

Ob nakupu nove sedežne garniture smo najprej seveda veseli, da smo izbrali tisto, ki smo jo, saj največkrat kar izberemo deluje v prostoru, če smo seveda si vzeli dovolj časa za iskanje, vendar kaj kmalu po tem pride tudi strah glede tega, kako obdržati kavč v enakem stanju, kot je bil takrat, ko smo ga prvič prinesli v prostor.

Največ ljudi se loti tega, da zaščitijo svoje sedežne garniture tako, da za njih kupijo ali izdelajo posebej prevleke, ki zaščitijo površino kavča, vendar je to veliko bolj uporabno v primerih, ko imamo sedežno garnituro, ki je oblečena v blago, s tem da ta metoda ne deluje tako dobro za usnje, vendar jo lahko vseeno uporabimo, s tem da bo prevleka verjetno nekoliko bolj plesala na površju sedežne garniture.

Moderne sedežne garniture, ki so pogosto narejene iz barvanega usnja in seveda polnjene z nekim sintetičnim, lahko pa celo naravnim polnilom, so relativno preproste za vzdrževanje. Če se kaj polije, ali opazimo manjši madež lahko moderne sedežne garniture, če so seveda usnjene, preprosto pobrišemo, s tem da je to veliko težje narediti, če imamo  sedežne garniture, ki so narejene iz blaga.

Najlažje lahko vzdržujemo sedežne garniture prevlečene z blagom tako, da delujemo preventivno in sicer omejimo, kaj se lahko je oziroma pije na kavču. Prikladno je tudi, če postavimo bolj očitna mesta za prehranjevanje blizu mesta, kjer se nahaja omenjena sedežna garnitura, saj tako ne bo več razloga, da bi jedli na kavču, ko pa imamo prikupno mizico in stol le nekaj metrov stran.

Ne smemo v strahu popolnoma prepovedati vsega, kar bi lahko poškodovalo moderne sedežne garniture, ki so bile za nas velika investicija, vendar moramo oceniti kdaj je kaj primerno in kaj oziroma kdaj je bolje, da kavč prekrijemo s prevleko ali prosimo gosta, da nataka merlot nad kuhinjsko mizo.