Kam na križarjenje?

Kam na križarjenje?

Odločitev za križarjenje ni težka – nenazadnje gre za nadvse zanimivo možnost pri preživljanju počitnic, programi pa so zelo bogati in ponujajo obilo neprecenljivih izkušenj in nepozabnih spominov. A prav zaradi tega se je včasih težko odločiti, kam bi pravzaprav radi odpluli. Križarjenje že, toda na katero destinacijo? V grobem lahko izpostavimo dve možnosti.

Križarjenje po bližnjih morjih

Idealne destinacije nudi za križarjenje Jadran, ki je priljubljena izbira med slovenskimi turisti. Bližnja morja ponujajo zelo ugodna križarjenja, hkrati ni treba skrbeti za prevoz med pristanišči in morebiten povratek z destinacije enosmerne plovbe. Poleg tega za križarjenje Jadran združuje ogromno raznolikih programov, ki se lahko podaljšajo po celotnem Sredozemskem morju, ali pa se po obisku krajev ob Balkanski obali že po nekaj dneh zaključijo.

Križarjenje po bližnjih morjih je idealna rešitev za tiste, ki bi radi na razkošni ladji uživali po ugodni ceni. Za križarjenje Jadran namreč ne zahteva posebej visoke investicije, pravzaprav so programi s tednom dni trajanja na voljo že za kakšnih 300 ali 400 evrov!

Križarjenje do eksotičnih destinacij

Alternativo pa predstavljajo za križarjenje Karibi in druge nekoliko bolj eksotične lokacije. Glavna prednost te izbire je doživetje, ki je povsem edinstveno in ga v bližnjih morjih ne bi našli. Plovba med tropskimi otočki je namreč čisto druga izkušnja kot na primer navigiranje med hrvaškimi otoki. Poleg tega seveda za križarjenje Karibi prav tako nudijo zanimive postanke, ki jih je mogoče prilagoditi lastnim željam. Takšna križarjenja so običajno precej sproščena in namenjena izključno razvajanju.

Treba pa je omeniti, da za križarjenje Karibi in druge eksotične destinacije morda zahtevajo dodaten prevoz. Lahko sicer izberemo čezoceansko križarjenje s štartom v Evropi, mnogi programi pa imajo druga izhodišča, ki jih je treba najprej doseči. Pomislimo seveda tudi na povratek. Vse to, pa tudi sama križarjenja po tropskih morjih, pomeni dodaten strošek.