Kaminska peč na pelete za preprosto ogrevanje vaših prostorov

Kaminska peč na pelete za preprosto ogrevanje vaših prostorov

Za vse tiste, ki se pozno vračate domov iz službe, ali pa imate morda v lasti počitniško stanovanje, je zagotovo kaminska peč na pelete najboljša izbira. Največkrat se kaminska peč na pelete uporablja kot dodaten vir ogrevanja, priljubljene pa so tudi v počitniških stanovanjih. Njena vgradnja je zelo enostavna, prav tako tudi njeno vzdrževanje. Tudi kar se tiče njenega delovanja, z njo nimamo nobenega dodatnega dela.

Kaminska peč na pelete ogreva bivalne prostore tudi, ko vas ni doma. Tako se vrnete v prijetno ogret dom, saj je kaminsko peč na pelete možno programirati, da pravočasno začne z ogrevanjem. Vendar pa je ob tem potrebno misliti tudi na to, da v primeru, ko ni električne energije, kaminska peč ne bo delovala. Električno energijo potrebuje zato, da samodejno nalaga pelete iz zalogovnika v kurišče. Kljub temu je kurjenje z njo, če jo primerjamo s kaminskimi pečmi na drva, veliko bolj elegantno.

Izgradnja dimnika naj bo strokovno izvedena

Dimnik je povezovalni člen med kuriščem ogrevalne naprave in izhodom za dimne pline, ki nastajajo ob izgorevanju. Sega od kurišča pa vse do strešnega slemena. Dimniki so tako lahko tudi zelo visoki. Pri sami izgradnji je potrebno slediti predpisom o minimalnih tehničnih zahtevah, ki zagotavljajo, da je izgradnja dimnika kakovostna in strokovna. Zato naj dimnik izgradi ustrezen izvajalec, ki je za to strokovno usposobljen.

Izgradnja dimnika torej zahteva natančen projekt, kjer bomo z izvajalcem skupaj dorekli o sami izbiri materialov, višini dimnika ali legi dimnika. Za izgradnjo dimnika izbiramo med ognjevarno tehnično keramiko in inox pločevino. Le te morajo biti iz zunanje strani dobro izolirane in kakovostno montirane. Če je dimnik v sklopu objekta, je potrebno tuljave obzidati z betonom. Če pa je dimnik na zunanji strani objekta, pa je lahko samo iz inox pločevine, ki je odporna na vse vremenske vplive.