Katere so najbolj zanimive team building aktivnosti?

Katere so najbolj zanimive team building aktivnosti?

Pri organizaciji team buildinga imamo predvsem eno pomembno nalogo, to je preganjanje dolgčasa. Ne smemo dopustiti, da bi bil tovrsten oddih dolgočasen, izbiramo zanimive in razgibane aktivnosti, od katerih bodo udeleženci dejansko kaj odnesli. To je na prvi pogled lahko precej enostavna naloga, saj imamo na razpolago neštete team building aktivnosti, s katerimi sestavimo raznolik in bogat program. A po drugi strani moramo upoštevati še nekatere druge faktorje, ki odločajo o zadovoljstvu udeležencev, tako da vseeno nimamo povsem svobodne izbire.

Ne moremo seveda izbirati aktivnosti le na podlagi tega, kako zanimive in zabavne so. Če bi imeli le to prioriteto, bi lahko ostali doma in se predajali sprostitvi v svojem prostem času. Za team building izbiramo aktivnosti, ki ekipo povezujejo, predstavljajo izziv in zahtevajo sodelovanje. 

Iščemo skupinska doživetja, v katera se lahko zares vživimo. Zato nam team building aktivnosti postavljajo še nekatere dodatne zahteve, ne moremo jih izbirati brez dobrega premisleka. Na srečo imamo še vedno kar nekaj zanimivih opcij, med katerimi lahko izbiramo. Še posebej, če se podamo na obisk krajev, kjer je ponudba tovrstnih aktivnosti najbolj pestra.

Team building aktivnosti skrbijo za to, da utrjujemo povezanost celotne ekipe

Zanimive team building aktivnosti ponuja Posočje

Pri nas je center adrenalinskih aktivnosti v naravi gotovo Posočje, kjer dobimo nadvse atraktivno ponudbo tudi za team building. Zato je pametno načrtovati izlet v ta del države, ne glede na to, katere aktivnosti nas pravzaprav zanimajo, vedno lahko računamo na zelo pestro ponudbo.

Vsekakor pa moramo najprej izpostaviti najbolj priljubljene aktivnosti. To je bržkone rafting na Soči, ki je za marsikoga kar glavni razlog za obisk Posočja. Rafting je na razburkani reki prav posebno doživetje, ob katerem bomo spoznavali lepote soške doline, reševali razne izzive pri upravljanju čolna po brzicah ter se seveda v skupini zabavali. 

Poleg tega je možno rafting načrtovati tako, da celotno doživetje vključuje še druge poudarke, morda kak postanek in piknik ob obali, družabne igre ali druge skupinske aktivnosti. Vsekakor se rafting uvršča med najbolj atraktivne team building aktivnosti, sploh če izkoristimo ponudbo, ki jo ima na tem področju Posočje.

Poleg raftinga dobimo v Posočju še druge zanimive možnosti za team building. Med atraktivnimi skupinskimi aktivnostmi gre gotovo izpostaviti še soteskanje, ki postaja vedno bolj popularna izbira za takšne oddihe. Soteskanje vodi skupino po razgibanih poteh skozi atraktivne soteske, tudi pri tem zahteva dosti sodelovanja in dela v skupini. 

Najdemo pa še mnoge druge opcije, rafting na Soči recimo spremlja tudi kajak, ob reki pa najdemo adrenalinske parke, možnosti rekreacije v naravi in druge opcije, s katerimi popestrimo team building.

Zelo zanimive so team building aktivnosti v vodi, takšne opcije najdemo tudi na reki Soči

Prilagodljive team building aktivnosti

Z dobro ponudbo team building aktivnosti lahko pričakujemo tudi naklonjenost izvajalcev takšnih programov. Zelo pomembno je, da imamo možnost prilagoditi podrobnosti glede izvedbe, da se lahko aktivnost prilagodi skupini in našim željam.

To je seveda velik plus tako za team building kot tudi za druge aktivnosti, tudi če se nanje na primer podajamo sami. Ravno zato včasih iščemo kakšne bolj fleksibilne aktivnosti, s katerimi pridemo do nepozabnih doživetij po svojem okusu. Tudi za team building je to zelo pomembno, da iz tega programa iztisnemo kar največ. 

Nekatere aktivnosti so še posebej primerne za načrtovanje poljubnih doživetij. Zelo priljubljena izbira za takšne avanture je recimo mini rafting, ki je soroden običajnemu raftingu, le da se izvaja na manjših čolnih, v katerih sedimo v paru. Takšne odprave so pogosto veliko bolj fleksibilne in sledijo poljubnemu programu, kar je lahko tudi za team building idealno.

Podobno seveda velja za druge aktivnosti, če imamo visoka pričakovanja pri izvedbi. Ravno za team building aktivnosti je fleksibilnost pogosto ključnega pomena, torej iščemo ponudnike, ki se lahko prilagodijo našim zahtevam in pripravijo aktivnosti, ki bodo res najboljše za tak program. Najdemo lahko izvajalce, ki ponujajo kompletno izvedbo team buildinga, kar je pogosto najbolj prepričljiva rešitev.

Team building aktivnosti v kompletu

Organizacija team buildinga je lahko precej velik zalogaj, sploh če želimo zagotoviti res brezhibno izvedbo. Iščemo prave team building aktivnosti, izbrati moramo tudi ustrezne opcije za prenočevanje, prehrano in transport. Nato pride v poštev še cela vrsta drugih premislekov, ki zahtevajo našo pozornost.

Najbolje bo, da organizacijo team buildinga prepustimo agenciji, ki se ukvarja prav z izvedbo takšnih programov. Dobri ponudniki lahko na enem mestu uredijo prav vse, kar bomo potrebovali, tako nas zelo razbremenijo in zagotovijo nepozabno doživetje, ne da bi imeli s tem veliko dela. Še vedno seveda lahko sami odločamo o vsebini in izvedbi programa, pozanimamo se tudi o dodatnih aktivnostih, kot je mini rafting ali kakšne aktivnosti v kampu. 

Ponudnik pa poskrbi za to, da bo možno celoten program dejansko izvesti, ne da bi morali v vsakem trenutku razmišljati o tem, kaj nas še čaka in kaj vse je še potrebno urediti. Tako bodo team building aktivnosti izvedene veliko bolj sproščeno, doživetje bo za vse udeležence zanimivo in koristno ter zelo zabavno. Ravno to je cilj team buildinga, zato se splača takšne priložnosti izkoristiti!