Kdaj je čas da zamenjamo keramične ploščice?

Kdaj je čas da zamenjamo keramične ploščice?

Ko imamo opravka s tako odpornim materialom kot so keramične ploščice nam je pogosto žal ga zamenjati, četudi je jasno, da se tam nahaja če od začetka same gradnje oziroma takrat, ko je bila prvič narejena notranja oprema. Mnogih ljudi ne moti to, da so njihove keramične ploščice skoraj toliko stare kot zemlja, vendar tisti, ki jih želijo zamenjati zaradi izgleda pogosto to težko razumsko utemeljijo, saj s ploščicami samimi ni nič narobe. Če nas zelo motijo jih lahko brez vseh problemov odstranimo in zamenjamo in je to pač to, nobenega dodatnega stresa nam ne povzročajo. Edini razlog, zaradi takega je dobro, da zamenjamo keramične ploščice je ta, da če so te počile je bolje da jih odstranimo in zamenjamo, da preprečimo nastanek plesni na steni pod njimi saj to lahko povzroči permanentno škodo na sami steni.

Kaj pa kuhinjske ploščice?

Kuhinjske ploščice so nekoliko drugačne, saj jih po navadi nameščamo na steno za površino, ki jo uporabljamo za pripravljanje hrane in problem, ki lahko nastane tukaj je prav tako plesen in gnitje ampak zaradi popolnoma drugih razlogov. Eden izmed njih je to, da se lahko med majhnimi razpokicami v fugirnim masi zaredijo kakšne neprijetne reči, ki ne le da grdo zgledajo, tudi niso pretirano prijetne v vedenju, da jih imamo tako blizu mesta, kjer pripravljamo hrano.

Skoraj da vsake kuhinjske ploščice morajo ravno zaradi tega razloga biti bolj pogosto zamenjane kot tiste v kopalnici, ki so relativno čiste, z izjemo ostanki mila, medtem ko so lahko kuhinjske ploščice priča veliko večji nesnagi. To ne pomeni, da mi za njih ne skrbimo in jih redno brišemo, ampak to je nekaj, kar se nabere bolj s časom kot nečistočo, zato moramo samo poskrbeti, da če se ne spomnimo, kdaj smo nazadnje menjali kuhinjske ploščice je verjetno čas za to.