Letne pnevmatike zagotavljajo varno vožnjo

Letne pnevmatike zagotavljajo varno vožnjo

Pnevmatike je potrebno prilagajati glede na letne čase in jih tako tudi menjati. Ko gre zima mimo, je potrebno pnevmatike menjati. Zimske so seveda namenjene zimskim razmeram in so ustvarjene za mrzla in spolzka cestišča. Letne pnevmatike pa so ustvarjena predvsem za vroča cestišča, saj so poletne temperature zares visoke.

Izbira pnevmatik je seveda zelo pomembno, saj moramo izbrati takšne, ki nam bodo zdržale dolgo časa in nam bodo odlično služile. Zagotavljati nam morajo torej varnost in pa kontrolo našega vozila, tako, da naša vožnja poteka nemoteno in prijetno. Letne pnevmatike morajo imeti po zakonskem predpisu vsaj 1,6 milimetra profila zato je pomembno, da izberemo takšne, ki bodo veliko časa zdržale s takim profilom oziroma večjim.

Letne se od zimskih razlikujejo predvsem po tem, da imajo letne mehkejšo zmes gume, ki omogoča boljši oprijem s cestiščem. Gume se morajo seveda ujemati s premerom, ki ga podpira naše vozilo.

Avtooptika Ljubljana skrbi za nastavitev podvozja

Nastavitev in prilagoditev podvozja sta zelo pomembna dejavnika avtomobila. Imata pomembno vlogo pri zagotavljanju lege na cestišče, saj nam pomaga, da prihranimo z gorivom in pa manjšo porabo pnevmatik, kar je pa najbolj pomembno pa je to, da skrajša pot zaviranja.

Avtooptika Ljubljana tako skrbi, da bo naše vozilo brezhibno in se bo cestišču lepo prilagodilo. Pomembno je, da je naša avtooptika pravilno nastavljena, saj nam tako omogoča varno vožnjo in pa to, da si zmanjšamo stroške, torej prihranimo z gorivom in pa obrabo samih pnevmatik. Ko med vožnjo začutimo, da vozilo samo zavija levo ali pa desno, je obisk mehanika nujen, saj bo ta z ustrezno napravo preveril optično nastavitev podvozja.

Avtooptika Ljubljana je tako pogosta destinacija, saj si vsak izmed nas želi zagotavljati varnost na cesti. Gre se za našo varnost in pa tudi varnost ostalih udeležencev v prometu, zato moramo za to redno skrbeti.