Merilnik tlaka imenujemo z drugimi besedami manometer

Merilnik tlaka imenujemo z drugimi besedami manometer

Tlak je ena od najpogostejših fizikalnih količin, ki se merijo v industriji in konec koncev tudi v vsakodnevnem življenju. Da lahko izmerimo natančne vrednosti, moramo za to uporabiti ustrezen merilnik tlaka, ki ga z drugimi besedami imenujemo tudi manometer. Gre za napravo, ki z izjemno visoko natančnostjo izmeri vrednosti tlaka v različno širokem razponu, ima dobre tehnične lastnosti, hkrati pa je izjemno preprosta in zanesljiva naprava.

Danes lahko v pestri ponudbi najdete različne vrste merilnikov tlaka, ki imajo zelo različne tehnične lastnosti in delujejo po različnih principih. Glavni dejavnik, po katerem se razlikujejo, je njihova natančnost merjenja, ki je odvisna od razpona območja merjenja. Merilnik tlaka bo bolj natančen, če bo to območje manjše. Ne glede na to, pa je za pravilno izmerjene podatke pomembno, da je merilnik tlaka ustrezno kalibriran in testiran, sicer nam tudi najboljše merilne naprave ne bodo pokazale pravih rezultatov.

Popravilo hidravličnih cevi je nujno potrebno za nemoteno delovanje hidravlike

Hidravlični sistemi so poleg pnevmatskih danes eden od najpogosteje uporabljenih sistemov za prenos moči s pomočjo hidravlične tekočine. Da lahko celoten sistem nemoteno deluje, mora imeti nekatere sestavne dele, kot so na primer hidravlične črpalke, valji, hidromotorji, hidravlične cevi in še marsikaj drugega. Hidravlični sistem zahteva pogosto preverjanje in po potrebi tudi popravilo hidravličnih cevi, ki so eden od najbolj pomembnih in obremenjenih delov.

Glavna naloga hidravličnih cevi je, da se po njih pretaka hidravlična tekočina, najpogosteje so to olja. Zato je pomembno, da so kakovostne in imajo dolgo življenjsko dobo. Kadar hidravlika ne deluje, so pogost vzrok različni priključki hidravličnih cevi ali pa same cevi, zaradi česar začne hidravlična tekočina iztekati iz celotnega sistema. A to še ne pomeni, da je potrebno zamenjati celotno hidravliko, ampak je potrebno poskrbeti le za popravilo hidravličnih cevi, ki bo poskrbelo, da bo hidravlika še naprej brezhibno delovala.