Motorna oprema za delo na vrtu

Veliko dela na prostem še vedno postorimo ročno, a vse bolj to pomeni, da z rokami upravljamo razno motorno orodje. Takšni pripomočki so vsekakor dobrodošli, pravzaprav celo neprecenljivi na večjih posestvih, pa tudi pri čisto preprostih opravilih okoli hiše so v veliko pomoč. V vsakem primeru se splača izkoristiti prednosti, ki jih takšna oprema ponuja!

Motorne kosilnice

Pri vzdrževanju lično pokošene trate so motorne kosilnice naravnost nepogrešljive. Delo namreč opravijo bolje kot strokovnjak z ročnim orodjem, še posebej seveda če gre za večje površine, ki jih ročno ne bi mogli enostavno pokositi. Prav tako so takšne kosilnice primerne za zelo natančno košnjo ali pa za druge izzive, s katerimi se srečujemo pri tem delu.

Motorne kosilnice so na voljo v različnih izvedbah, tako da se lahko prilagodijo vsakemu delu. Poznamo recimo motorne kose oziroma kosilnice na nitko, ki poskrbijo za učinkovito košnjo manjših površin in okoli raznih ovir, nato so za domače zelenice kot nalašč samohodne kosilnice, za večje površine pa pridejo v poštev sedežne kosilnice. Ponudba je res široka, tako da je uporaba motorne kosilnice smiselna v praktično vsakem primeru.

Motorna žaga

Če se lotevamo tudi dela z lesom, potem bo uporaba motornega orodja bržkone še bolj nujna. Pri delu z drevjem se namreč soočamo z zahtevnimi izzivi, ki jih je bolje prepustiti zmogljivi motorni opremi. Prava izbira je seveda motorna žaga, ki lahko brez težav opravi z debelimi vejami in debli, prav tako pa je takšna oprema nadvse uporabna za rezanje drugega vejevja, čiščenje grmičevja in podrasti, pa tudi za pripravo drv in delo z raznimi lesenimi izdelki.

Vsestranska motorna žaga je vsekakor nepogrešljiv pripomoček, ki ga moramo imeti pri roki, če se lotevamo dela na prostem. Pogosto imamo opravka z lesom, na ta način pa bomo enostavno in uspešno opravili tudi z večjimi izzivi.