Najboljša oprema za računalniške igre

Najboljša oprema za računalniške igre

Računalniške igre so presenetljivo zahtevne, zato so ravno igričarji med najbolj zahtevnimi kupci kar se tiče strojne opreme. Potrebujejo zmogljiv računalnik, ki bo kos zahtevam najnovejših iger. To ni enostavna naloga, v poštev pridejo le računalniki višjega razreda, ki jih ne dobimo kar v vsaki trgovini. Napravo bo treba pozorno izbrati, pri čemer upoštevamo predvsem ključne komponente strojne opreme.

Igričarski prenosniki

Pri izbiri prenosnika bo delo nekoliko težje, saj imamo manj svobode pri določanju točne konfiguracije, prenosniki pa so že tradicionalno manj zmogljivi in dražji od stacionarnih računalnikov. Imamo pa seveda tudi na tem področju dobre opcije, predvsem so to prenosniki ASUS ROG, ki so namenjeni prav igričarjem. Prenosniki ASUS ROG se ponašajo z vrhunsko strojno opremo, ki je prilagojena sodobnim igram. Vsebujejo ločeno grafično kartico, kar pri prenosnikih ni samoumevno, poleg tega pa bomo pod pokrovom ohišja našli tudi zmogljiv procesor, visoko kapaciteto delovnega pomnilnika ter bliskovito hiter SSD pogon. Tako so prenosniki ASUS ROG dobro pripravljeni na večje obremenitve, nekaj ponudbe pa najdemo tudi pri drugih znamkah, ki so se začele odzivati na povpraševanja igričarjev.

Namizni računalniki

Pri namiznih oziroma stacionarnih računalnikih se pogosteje posvečamo posameznim komponentam, saj lahko te kupimo posebej in sestavimo računalnik po svojih željah. Poleg tega nam namizni računalnik omogoča uporabo perifernih naprav, ki imajo prav tako velik vpliv na izkušnjo uporabnika pri igranju računalniških iger. Opremimo se lahko s številnimi dodatki, ki celotno izkušnjo močno izboljšajo. Za nameček je namizni računalnik pripravljen na nadgradnje, vedno lahko vgradimo zmogljivejši procesor, boljšo grafično kartico ali dodatne ploščke delovnega pomnilnika. Za največje igričarske navdušence je namizni računalnik vsekakor edina smiselna izbira, še posebej v kompletu z velikim in odzivnim zaslonom z visoko ločljivostjo ter kombinacijo igričarske tipkovnice in miške, nato je treba poskrbeti le še za dober zvok.