Nepogrešljiva keramika v kopalnici

Nepogrešljiva keramika v kopalnici

Kopalnica je prostor, ki je neprestano na udaru raznih obremenitev. Še posebej moramo poskrbeti za zaščito občutljivejših površin, tudi betonske plošče in sten. Največje tveganje predstavlja stalen stik s tekočo vodo, predvsem pri zastajanju vode, a tudi posamezni curki so lahko problematični, da ne omenjamo visoke vlažnosti zraka. To pomeni, da je opremljanje kopalnice lahko precej zahtevno, saj moramo imeti stalno v mislih vse te dejavnike, ki na različne načine ogrožajo občutljive površine in materiale.

Imamo pa na voljo tudi dobro rešitev, to je keramika za kopalnico, ki se v tem prostoru uporablja na različne načine. Ključnega pomena so predvsem talne keramične ploščice, ki so v kopalnici preprosto nepogrešljive, običajno pa uporabljamo še stenske ploščice, ki imajo prav tako pomembno nalogo. Izberemo torej materiale, ki se bodo kar najbolje obnesli ob vseh obremenitvah, s katerimi se v kopalnici soočamo.

Talne in stenske ploščice

Najbolj izrazito vlogo imajo talne keramične ploščice, saj se ravno na tleh zadržuje tekoča voda, ki za podlago predstavlja največjo obremenitev. Kakovostne ploščice ponujajo zanesljivo zaščito, saj ne prepuščajo vode, same pa so na njene vplive dobro odporne. Seveda se v tem primeru hitro izkaže, da mora biti keramika za kopalnico kakovostno izdelana in natančno položena, brez kakšnih špranj, skozi katere bi voda lahko pronicala v podlago. Splača se izbrati profesionalnega keramičarja, ki bo delo brezhibno opravil.

Talne keramične ploščice v kopalnici dopolnimo še s stenskimi ploščicami, ki imajo prav tako pomembno nalogo, čeprav tekoča voda ne zastaja na stenah. S stenskimi ploščicami zaščitimo površine pred curki vode in visoko vlažnostjo, kar je prav tako zelo pomembna naloga. Na ta način lahko površine dobro zaščitimo, hkrati pa ohranjamo kopalnico čisto in urejeno, tako da bo uporaba prostora vedno nadvse prijetna. S tega vidika ima keramika za kopalnico pomembno nalogo tudi pri oblikovanju vizualnega vtisa prostora.