Oljen parket

Oljen parket

Parket je treba po polaganju še končno obdelati, saj to naredi talno oblogo naravno, obenem pa se še poudari videz lesa. Pri oljenju parketa gre za precej staro metodo, s katero se doseže mat videz površine. Olje pri obdelavi prodre globoke v pore parketa, jih nato zapolni in preprečuje vpijanje drugih tekočin.

Z oljenjem parketa torej odlično zaščitimo površino samega lesa, ki je posledično veliko manj občutljiv na fizične poškodbe. Skozi tanek porozni sloj olja pa se še vedno dobro vidi lesene pore. Na takšen način se doseže, da naravni videz in struktura lesa.

Parket enkrat na dve do tri leta obdelamo s posebnim negovalnim oljem

Če želimo parket dovolj učinkovito zaščititi in na ta način ohraniti njegov lep videz, ga je potrebno vsaj enkrat na dve ali pa tri leta primerno obdelati s kakovostnim negovalnim oljem. Nekoliko bolj obremenjene dele je treba obnavljati pogosteje. To je v resnici sila preprosto – obrabljeno mesto obdelamo ter sčistimo ter obdelamo z oljem.

Učinkovito olje za parket

Oljen parket v primerjavi zahteva nekoliko več pozornosti, še posebej kar se tiče samega čiščenja. Oljene površine je treba čistiti s krpo, sesalnikom ali rahlo navlaženo krpo. Krpa naj bo prepojena tudi s posebnimi sredstvi, ki so namenjena za čiščenje ter vzdrževanje oljnega parketa.

Ali je oljen parket dober ali ne, pa je seveda predvsem odvisno od kakovosti olja, s katerim je zaščiten. Vsekakor je potrebno izbrati najkakovostnejše olje za parket.

Olje za parket, ki zagotavlja odlično površinsko zaščito

Za klasično olje za parket je neredko značilno, da ne zagotavlja dovolj učinkovite zaščite. Pogosto zato na oljnem parketu ostajajo neprivlačni madeži. Na trgu izberite kakovostno olje za parket vrhunskega proizvajalca, ki vam bo omogočil najučinkovitejšo zaščito.

Veliko dobre in cenovno dostopne ponudbe je v spletni trgovini, kjer vas poleg kakovostnih izdelkov čaka veliko nasvetov v povezavi s polaganjem, obdelovanjem, čiščenjem in ne nazadnje tudi vzdrževanjem parketov.