Polaganje parketa je eno izmed bolj obsežnih zaključnih del

Kadar oblikujemo stanovanje ali nov dom, ali popolnoma na novo ali samo v smislu prenove, je najboljša stvar, ki jo lahko naredimo to, da se dobro pozanimamo glede tega, koliko časa traja kakšno delo in to upoštevamo, s primernimi dodatki glede začetka in konca del, ter na ta način ustvarimo tesno čarovnico del, ki potekajo v našem domu. Moramo se zavedati, da je polaganje parketa eno izmed tistih del, ki lahko vzame precej več časa, kot prvotno zgleda, saj bodimo iskreni, kadar se odločamo za polaganje parketa, velikokrat mislimo položiti ogromno površino, ne le v enem ali dveh prostorih, kot recimo pri polaganju ploščic.

Ne glede na to, kakšna je površina parketa, ki bo položen je to obsežno delo, ker takrat zelo težko potekajo kakršnakoli druga dela, saj mora biti skoraj da celotna površina doma prosta, drugače lahko pride do navzkrižja interesov med različnimi izvajalci del.

Najbolje je, da takoj položimo že oljen parket

Parket je eden izmed težjih podov za vzdrževanje, saj se vsaka praska ali vdolbina pozna, prav tako pa moramo skrbeti, da je les ves čas naoljen. Oljen parket lahko položimo, če se želimo v prvih nekaj letih izogniti temu, da bi morali sami oljiti parket, kar je nekaj, za kar se odloči velika večina ljudi, saj je drugače skoraj da nemogoče ohraniti parket pri te, da je zdrav in ne osivel, prav tako pa da ostane prožen in lažje prenaša mehanične poškodbe. Dobro vzdrževan oljen parket je nekaj, kar nam bo lahko v stanovanju služilo desetletja, saj je ta pod, pod pogojem, kot smo prej povedali, da je dobro vzdrževan skoraj za vedno. Seveda pa to, ali ga bomo zamenjali ali ne omejuje tudi to, koliko dela in časa smo pripravljeni dati v vzdrževanje parketa.