Polaganje parketa se lahko opravi na različne načine in smeri

Polaganje parketa se lahko opravi na različne načine in smeri

To pa je tudi odvisno od same oblike parketa. Na primer spoj pero utor se ne more polagati brez lepljenja. Pred pričetkom polaganja parketa je potrebno določiti smer in način polaganja parketa.

Pri ladijskem načinu polaganja parketa, se zaradi naravnih značilnosti lesa, se pravi njegovega krčenja in raztezanja vedno odločimo za polaganje desk vzporedno z daljšo steno prostora ali objekta. V primeru, da je objekt ali prostor kvadratne oblike ne moramo določiti daljše stranice. Razlika je lahko zanemarljivo majhna. Upoštevati se mora tudi izvor dnevne svetlobe. 

Polaganje parketa se izvaja tako, da se deske polaga pravokotno na izvor svetlobe. Pomembno pa je tudi estetski vidik, ter glavne poti pri uporabi prostorov.

Preden začnemo polagati parket je zelo pomembna dobra priprava in izmera prostora. Nato se odločimo, kje bo pričetek polaganja in kje končali ter na katero steno bomo ravnali parket. Posebne priprava pa zahtevajo polaganje različnih vzorcev.

Polaganje parketa pa je najbolje zaupati kar mojstrom za parket. 

Talne obloge vinil so pogosta in popularna izbira za nove in moderne stanovanjske objekte

 Talne obloge vinil so tehnološko izredno dovršen izdelek. Ravno zato so prava izbira za hiter način življenja. Talne obloge vinil so zelo odporne in potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Talne obloge vinil se polaga hitro in preprosto. Nizka cena, preprostost, estetski videz in nezahtevna nega, ter vzdrževanje. Izbiramo lahko med različnimi videzi talnih oblog vinil. Od imitacije lesa do popolnih kopij kamna, keramike in različnih barv. 

Talne obloge vinil so oblikovane tako, da polepšajo vsak prostor. Predstavlja kompaktno, udobno in lepo talno oblogo za vaš stanovanjski objekt.

Če niste sam svoj mojster je najbolje, da si le izberete vinil, naj bo to vinil na klik ali klasični vinil, ki se lepi na podlago, nato najamete strokovnjaka.

Pri polaganju vinila na klik je biti potrebno pri polaganju zelo pazljiv, vendar polaganje ni težko.