Prava izbira epoksi tlaka

Prava izbira epoksi tlaka

Tlakovanje z epoksidnimi smolami je precej priljubljena izbira, seveda predvsem med tistimi, ki bodo znali izkoristiti različne prednosti teh opcij. Najbolj zadovoljni bodo zahtevnejši uporabniki, ki pričakujejo odlično zaščito tal. Predvsem se epoksi tlaki torej uporabljajo v industriji, kjer moramo podlago dobro zavarovati in ponuditi odpornost na različne dejavnike. A prav tako imamo na voljo nekatere cenejše in enostavnejše opcije, ki se prav tako dobro obnesejo, tudi v domačem okolju. V vsakem primeru pa se moramo premišljeno odločiti za pravo izvedbo – v nekaterih primerih se povsem dobro obnese že enostaven epoksi premaz za beton, včasih pa bo treba izdelati debelejši tlak za brezkompromisno zaščito.

Samorazlivni epoksi tlaki

Možnost, ki ponuja odličen kompromis med različnimi odlikami, je samorazlivni tlak. Prinaša namreč dobro zaščito, hkrati pa tudi relativno ugodno ceno, zato se zelo pogosto uporablja. Samorazlivni epoksi tlaki so posebej ugodni pri prekrivanju večjih površin, ki jih želimo dobro zavarovati pred raznimi obremenitvami. Najdemo jih v različnih bolj in manj obremenjenih okoljih, recimo v šolah in bolnišnicah. Kljub relativno ugodni ceni že prinašajo skoraj vse prednosti epoksi tlakov, tako da lahko pričakujemo popolno zadovoljstvo tudi na dolgi rok. Za mnoge se bodo prav samorazlivni epoksi tlaki izkazali za najboljšo možno izbiro.

Epoksi premaz za beton

Cenejša opcija je epoksi premaz, pri katerem nizka cena izvira predvsem iz enostavne izdelave takšnega tlaka. Pravzaprav ne gre za pravi tlak, temveč zgolj za površinsko zaščito podlage, ki je običajno betonska plošča. A že s tem lahko epoksi premaz za beton ponudi zelo prepričljivo zaščito in se v praksi odlično obnese, tako pa že prepriča tudi kakšne nekoliko zahtevnejše uporabnike.

Epoksi tlaki po naročilu

Epoksi tlak lahko izdelamo po naročilu, to so običajno večslojni epoksi tlaki, pri katerih lahko prilagajamo končne lastnosti. Pričakujemo lahko zelo dober učinek in popolno zadovoljstvo, a seveda tudi nekoliko višjo ceno.