Preprečite staranje zob

Preprečite staranje zob

Zobje hitro pokažejo znake staranja in obrabe. Že čisto naravno se spreminja izgled in oblika zob, spremembe pa pospešujejo številni škodljivi učinki, ki jih lahko bolj ali manj učinkovito omejujemo. Zelo slaba je za zobe hrana z veliko količino sladkorja, nekatera živila z umetnimi barvili, kava ter seveda tobak. Lahko se tem in drugim grožnjam izogibamo, za zobe pa dobro skrbimo, a prej ali slej se bodo vseeno pokazali nekateri znaki staranja – lahko vizualni, lahko pa tudi v obliki šibkosti, poškodb in izpada zob. Te znake se da na različne načine preprečiti ali omiliti.

Beljenje zob

Za vizualni izgled zob lahko poskrbimo s storitvami in izdelki estetskega zobozdravstva. Najbolj priljubljeno je beljenje zob, ki vključuje različne tehnike in pristope. Lahko ciljamo le na posamezne zobe, lahko pa tudi kar na celo zobovje. V vsakem primeru si lahko obetamo prepričljive rezultate, ki so navsezadnje tudi zelo opazni. Beljenje zob postaja vse bolj dostopno, s tem pa tudi vse bolj priljubljena opcija tudi med tistimi, ki nimajo posebej motečih vizualnih pomanjkljivosti. Za nekatere učinkovite posege bo treba odšteti morda le kakšnih 300 evrov, kar je vsekakor ugodna cena glede na rezultate.

Zobni implantati

Tudi implantati lahko priskočijo na pomoč, če zaradi staranja in drugih dejavnikov pride do večjih poškodb ali izgube zob. Zobni implantati služijo kot nastavek za protetične izdelke, ki nadomestijo izgubljene zobe ali rekonstruirajo manjkajoče dele. Sodobni postopki in izdelki na tem področju so zelo napredni in omogočajo odlično popravilo izgleda in funkcionalnosti zobovja, še posebej v primeru manjših težav, ki se prve pokažejo kot znak staranja zob. Na ta način pa lahko tudi nadgradimo funkcionalnost zob, v kombinaciji z ortodontskimi posegi lahko zobni implantati celovito preoblikujejo izgled zobovja in posledično izgled nasmeha. Tudi te storitve so dokaj priljubljene, čeprav pridejo bolj v poštev v primeru hujših težav.