Samoplačniške zobozdravstvene rešitve

Samoplačniške zobozdravstvene rešitve

Samoplačniške zobozdravstvene rešitve

Samoplačniški zobozdravstveni posegi prinašajo številne prednosti, ki jih sicer od zobozdravnika en moremo pričakovati. To se kaže tako pri nujnih posegih in zdravljenjih, kot tudi na manj kritičnih področjih, kakršno je estetsko zobozdravstvo. V vsakem primeru zasebniki nudijo drugačno izkušnjo in nekatere dobrodošle možnosti, ki jih je pametno izkoristiti.

Estetsko zobozdravstvo je v veliki meri v domeni samoplačniških zobozdravnikov. Večinoma namreč ne gre za nujna zdravljenja in druge kritične posege, zato te storitve niso vključene v zbirko, ki jo pokriva zdravstveno zavarovanje. Jasno to pomeni, da bo treba storitve posebej plačati, pa tudi, da teh storitev ne bomo našli kar pri vsakem zobozdravniku. Poleg tega omogoča ponudba samoplačniških zobozdravstvenih storitev tudi nekaj izbirčnosti – storitve in izvajalce med seboj lahko primerjamo, primerjamo seveda tudi cene. V zadnjih časih postaja estetsko zobozdravstvo vedno dostopnejše, a še vedno zahteva določeno investicijo, zato se ne bomo odločili kar brez temeljitega premisleka.

Kakšne rešitve torej ponuja estetsko zobozdravstvo ljubljana samoplačnikom? Ponudba je precej široka, nekoliko pa tudi odvisna od posameznega izvajalca. Med osnovne estetske posege gotovo spada beljenje zob, ki je tudi ena izmed najbolj priljubljenih storitev s tega področja. Pravzaprav gre za značilno storitev, na katero najpogosteje pomislimo v tem kontekstu. Vsekakor pa estetsko zobozdravstvo ponuja še bistveno več. Nenazadnje se lahko poslužimo tudi nekaterih izdelkov, na primer zobnih lusk, ki preoblikujejo izgled zob, ali pa izkoristimo celo določene ortodontske posege, ki služijo spreminjanju položaja in oblike zobovja. Poleg tega pa estetsko zobozdravstvo vključuje tudi nekatere osnovne storitve, ki zagotavljajo splošno ustno higieno. Čiščenje zobnega kamna, brušenje, zalivke … Področje je precej razvejano in pravzaprav vključuje tudi posege, ki že močno mejijo na druga zobozdravstvena področja – tudi estetski zobozdravniki se na primer ukvarjajo z implantati, kot tudi z nekaterimi ortodontskimi storitvami in drugimi posegi. Možno je, da bo estetsko zobozdravstvo pripomoglo tudi k zdravljenju, ali pa bo poskrbelo le za lep nasmeh.