Servis toplotnih črpalk na primorskem

Servis toplotnih črpalk na primorskem

Servis toplotnih črpalk je zelo pomemben, saj je vsako toplotno črpalko potrebno vsaj enkrat na leto pregledati. Na primorskem obstaja manj ponudnikov toplotnih črpalk, zato so tudi serviserji redkejši. Vedno je pametno, da se pred nakupom toplotne črpalke pozanimamo, ali imajo ponudniki na voljo tudi serviserja ali ne. 

Servis toplotnih črpalk mora biti opravljen redno, saj si le tako lahko zagotovimo dolgo delovanje naprave, ki smo jo precej drago plačali. Ker je kvalitetnih serviserjev malo, moramo pred naročilom servisa povprašati o kakovosti storitev, ki nam jih nudijo. Pri tem je vedno najbolje, da povprašamo svoje znance in prijatelje, ali poznajo dobrega serviserja ali ne. 

Servis toplotnih črpalk bo s pomočjo dobrega serviserja potekal gladko in hitro. Po servisu pa bo naša toplotna črpalka ponovno delovala tako kot prvi dan. Serviserja lahko pokličemo tudi ob prvem zagonu toplotne črpalke, saj bo le on najbolje vedel, ali naprava deluje pravilno ali potrebuje še kakšno optimizacijo. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo ogreva vodo za celo družino

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je odličen pripomoček za ogrevanje vode. Vsaka večjo ali manjša družina dnevno porabi kar precej tople vode. Ko napoči čas umivanja se voda v bojlerju hitro izprazni. Pri toplotni črpalki pa boo lahko z majhnimi stroški imeli vedno na voljo dovoljšno količino tople vode. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo namreč z zelo nizkimi stroški obratovanja poskrbi za hitro segretje vode na primerno temperaturo. Za umivanje mora imeti voda vsa štirideset stopinj Celzija. Seveda se določeni ljudje umivajo tudi z bolj hladno vodo, a večina uporabnikov si želi imeti prijetno toplo vodo, ki telo ogreje in sprosti. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo nam ne bo povečala stroškov električne energije, saj se pri njenem delovanju potroši le malo elektrike. Voda se tako rekoč ogreje s pomočjo energije toplega zraka.