Servis viličarja lahko pokličemo ob vsakem času

Servis viličarja lahko pokličemo ob vsakem času

Servis viličarja je precej pomemben za vsakega lastnika enega ali več viličarjev. Viličarji so znani po dobrem in dolgotrajnem delovanju. Ko kupimo nov viličar nas tako ne bo skrbelo, ali bo kupljeni model dolgo časa deloval ali ne. Vedeli bomo namreč, da smo kupili napravo, ki ima odlično garancijo in dolgo življenjsko dobo. Vsekakor pa moramo za dobro delovanje viličarja poskrbeti tudi sami.

Servis viličarja bo tako moral biti na rednem programu vsaj enkrat na leto. Takrat bo moral serviser viličarja temeljito pregledati ter ga po potrebi razstaviti in popraviti. Ob servisu se zamenjajo tudi pomembni deli, zato mora serviser s seboj prinesti tudi potrebne rezervne dele za zamenjavo. V kolikor pa je okvara določenega dela bolj zahtevna, ga serviser odpelje s seboj v delavnico.

Servis viličarja se seveda največkrat izvaja na sedežu naročnika, saj viličarja ne moremo kar tako prenašati. Tako so primeri, ko se viličar odpelje resnično redki. Poleg tega pa moramo stranki pri tem zagotoviti tudi nadomestnega.

Terenski viličar za delo na kamniti podlagi

Terenski viličar ima posebej prilagojeno izdelavo. Nameščena ima traktorska kolesa, saj se s pomočjo ogromnih in robustni koles lahko premika tudi po težje dostopnih terenih. To je pri zunanjem delu obvezno, saj je podlaga po kateri se bolje velikokrat mehka in neutrjena ter zato blatna in težje prehodna.

Terenski viličar ima vse potrebne karakteristike, da lahko deluje tudi v težji vremenskih razmerah. Na gradbišču se namreč velikokrat zgodi, da morajo delavci obratovati tudi, ko je dež ali sneg. V takšnem primeru je zelo pomembno, da so stroji, s katerimi delavci delajo dobri in koristni.

Terenski viličar ima tudi kabino, v kateri je delavec zaščiten pred neprijetnim dežje, ki v vsakem letnem času večkrat nepredvideno pada. Z dobrim terenskim viličarjem pa bomo z lahkoto delali tudi v nevihti ali v vetru.